Hafta sonu kahvaltı için yaptığım hem çıtır çıtır hem de oldukça kolay iki tarif ;)
İkisi de bildiğimiz tatlar aslında fakat birazcık farklılık katmak istedim. Güzel de oldu denemek isterseniz yapılışları da şöyle…
MİLFÖY POĞAÇA
Milföy dilimlerini üçe bölerek rulo yaptım ve üçünü de üst üste koyarak açtım. İç harcını koyduktan sonra bildiğimiz poğaça gibi kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirdim.
ÇITIR PATATES
Patatesleri ince ince doğrayarak kağıt havluyla biraz kuruladıktan sonra;
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Biraz tuz
İlavesiyle iyice harmanlayın ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın.
Kızartacağınız kadar patatesi hazırlayın, bekleyen patatesler sulanabilir aklınızda olsun ;)
Afiyetle...