Zeytin zamanı geldi, çarşıda pazarda artık her yerde zeytinler yerini aldı. İmkanınız varsa siz de içinde hiçbir katkı maddesi olmadan, son derece sağlıklı ve lezzetli olacak zeytinlerinizi kendiniz yapın derim ben :) Yapımı da son derece basit. Bir de, 5 litrelik bidona 2,5-3 kilo zeytin yeterli oluyor aklınızda olsun. Ayrıca bu yöntemle yaptığınız zeytinler, bidonunuzu her gün düzenli olarak sallarsanız 1,5-2 ayda yemeye hazır hale geliyor ve tüm bir yıl boyunca hatta daha da uzun süre bozulmadan kalıyor. Siz de denemek isterseniz işte tarifi…
MALZEMELER
2,5-3 kilo siyah zeytin
1 su bardağı kadar tuz (varsa kaya tuzu)
YAPILIŞI
Zeytinleri iyice yıkayıp, biraz zeytin biraz tuz şeklinde bidonu doldurana kadar bir su bardağı kaya tuzunu zeytinlerin aralarına dağıtın. Ve bidonun kapağını kapatıp tuzun her yere dağılması için bidonu biraz sallayın. Ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza ederek bidonu her gün sallarsanız 1,5-2 ayda zeytinleriniz hazır olacaktır. Sonrasında kekik, pul biber ve limon ile tatlandırarak kahvaltılarınızda afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Daha kısa sürede hazır olabilecek bir yöntem istiyorsanız daha önce anlattığım yeşil zeytin yapımına bakabilirsiniz. O suda yapıldığından 15-20 günde acısı çıkıp yenilebilecek hale geliyor.
Ellerinize saglık.Ben de bir Adanalı olarak ve bir subay eşi olarak )sanırım siz de oylesiniz)sizi okumaktan cok keyıf aldım.Goruşmek uzere.
YanıtlaSilellerinize sağlık afiyetle yiyin inşallah
YanıtlaSilElinize sağlık, ne lezzetli olur bu zeytinler. Siyah zeytin sevmediğini sanan (!) ben tabağımdaki çekirdeklerin çokluğundan utanırım :)
YanıtlaSilKayınvalidem yapar gönderir her sene sağolsun...Bu sene de unutmaz inşallah:))
annesininoglusu: Çok teşekkür ederim, ben de çok memnun oldum, sevgilerimle...
YanıtlaSilmargazit: Çok teşekkür ederim, inşallah :)
flzpink: Çok teşekkür ederim, evet gerçekten çok lezzetli oluyor, annem de kayınvalidem de her yıl yaparlar bize de ama kendi ellerinle yapma zevki de bir başka oluyor bence şekerim :)