Hafta sonu kahvaltı için yaptığım hem çıtır çıtır hem de oldukça kolay iki tarif ;)
İkisi de bildiğimiz tatlar aslında fakat birazcık farklılık katmak istedim. Güzel de oldu denemek isterseniz yapılışları da şöyle…
MİLFÖY POĞAÇA
Milföy dilimlerini üçe bölerek rulo yaptım ve üçünü de üst üste koyarak açtım. İç harcını koyduktan sonra bildiğimiz poğaça gibi kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirdim.
ÇITIR PATATES
Patatesleri ince ince doğrayarak kağıt havluyla biraz kuruladıktan sonra;
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Biraz tuz
İlavesiyle iyice harmanlayın ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın.
Kızartacağınız kadar patatesi hazırlayın, bekleyen patatesler sulanabilir aklınızda olsun ;)
Afiyetle...
aa çok ilginçç denicem tatlım ellerine sağlık
YanıtlaSilçıtır patatesi mutlaka denicem..paylaşımınız için teşk.
YanıtlaSilRica ederim :)
Silmilföy harika düşünülmüş hemen denicem..
YanıtlaSilpatatesler çıtır poğaçalar kıtırrrr ohhhh çaylarda miss ellerine sağlık Fundacımm Armancıma yarasınnn yedikleri :)
YanıtlaSilhaftasonu kahvaltıya misafirim var,bu yazı tam benlik oldu :) milföy poğaçayı denemek istiyorum çok kolay ve leziz bişeye benziyo.ne dersin becerebilir miyim ki :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilTabi ki becerirsin canım ;)
SilOoooo harika görünüyor valla.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim tatlım.
SilFundacım, pofuduk pofuduk olan poğaçalardan bende istiyorumm.patateste ilginç bir tarifmiş deneyeceğim kesinlikle..:)sevgiler ..
YanıtlaSilSevgiler..
SilYemin ederim agzim sulandi suan,milfoy pogacaya bayildim hemen denicem,ellerine saglik fundacim..
YanıtlaSil:) Canım benim, teşekkürler..
Silpatatesleri denemiştim.gercekten cok guzel oluyor bol yağda ve dediğin gibi kızartacagını karısıma eklemek çok iyi.milföy ü çok beğendim de anlamadığım bi şey var fundacım.üçü nü üst üste koyarak açtım derken elimizde beze mi yaptık valla anlamadım.bi anlatırsan ben de deniycem.ellerine sağlık
YanıtlaSilRuloları bozmadan canım, üst üste koyup hafif bastırdıktan sonra açılacak ;)
Silmilföy fikri hoşuma gitti denemek isterim :) ellerine sağlık
YanıtlaSilikiside değişik tarif bende deniycem eline sağlık
YanıtlaSilÇıtır patatesleri dün küçük bir değişiklikle denedim hakikaten çıtır çıtır oldu.Hatta blogumda da paylaştım.Tabiki emeğe saygı olarak sizden aldığımı da yazarak..Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilAfiyet olsun..
Silmilföyü yaptım görüntü muhteşem oldu ama ici tam pişmedi :(
YanıtlaSilMilföy gibi bir hamurun pişmemesi ilginç .. Düşük ısıda, biraz daha pişirmeyi deneyin.
SilÇok keyifli bir blogunuz var ilgiyle takipteyim. Çıtır patatesler süper teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, memnun oldum. Afiyet olsun..
Sil