27 Kasım 2012 Salı

MİLFÖY POĞAÇA VE ÇITIR PATATES


Hafta sonu kahvaltı için yaptığım hem çıtır çıtır hem de oldukça kolay iki tarif ;)
İkisi de bildiğimiz tatlar aslında fakat birazcık farklılık katmak istedim. Güzel de oldu denemek isterseniz yapılışları da şöyle…


MİLFÖY POĞAÇA

Milföy dilimlerini üçe bölerek rulo yaptım ve üçünü de üst üste koyarak açtım. İç harcını koyduktan sonra bildiğimiz poğaça gibi kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirdim.


ÇITIR PATATES

Patatesleri ince ince doğrayarak kağıt havluyla biraz kuruladıktan sonra;

1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Biraz tuz

İlavesiyle iyice harmanlayın ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın.
Kızartacağınız kadar patatesi hazırlayın, bekleyen patatesler sulanabilir aklınızda olsun ;)

Afiyetle...

23 yorum:

  1. aa çok ilginçç denicem tatlım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çıtır patatesi mutlaka denicem..paylaşımınız için teşk.

    YanıtlaSil
  3. milföy harika düşünülmüş hemen denicem..

    YanıtlaSil
  4. patatesler çıtır poğaçalar kıtırrrr ohhhh çaylarda miss ellerine sağlık Fundacımm Armancıma yarasınnn yedikleri :)

    YanıtlaSil
  5. haftasonu kahvaltıya misafirim var,bu yazı tam benlik oldu :) milföy poğaçayı denemek istiyorum çok kolay ve leziz bişeye benziyo.ne dersin becerebilir miyim ki :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ooooo harika görünüyor valla.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Fundacım, pofuduk pofuduk olan poğaçalardan bende istiyorumm.patateste ilginç bir tarifmiş deneyeceğim kesinlikle..:)sevgiler ..

    YanıtlaSil
  8. Yemin ederim agzim sulandi suan,milfoy pogacaya bayildim hemen denicem,ellerine saglik fundacim..

    YanıtlaSil
  9. patatesleri denemiştim.gercekten cok guzel oluyor bol yağda ve dediğin gibi kızartacagını karısıma eklemek çok iyi.milföy ü çok beğendim de anlamadığım bi şey var fundacım.üçü nü üst üste koyarak açtım derken elimizde beze mi yaptık valla anlamadım.bi anlatırsan ben de deniycem.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruloları bozmadan canım, üst üste koyup hafif bastırdıktan sonra açılacak ;)

      Sil
  10. milföy fikri hoşuma gitti denemek isterim :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. ikiside değişik tarif bende deniycem eline sağlık

    YanıtlaSil
  12. Çıtır patatesleri dün küçük bir değişiklikle denedim hakikaten çıtır çıtır oldu.Hatta blogumda da paylaştım.Tabiki emeğe saygı olarak sizden aldığımı da yazarak..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. milföyü yaptım görüntü muhteşem oldu ama ici tam pişmedi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milföy gibi bir hamurun pişmemesi ilginç .. Düşük ısıda, biraz daha pişirmeyi deneyin.

      Sil
  14. Çok keyifli bir blogunuz var ilgiyle takipteyim. Çıtır patatesler süper teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, memnun oldum. Afiyet olsun..

      Sil