12 Eylül 2011 Pazartesi

PAZAR KAHVALTIMIZ, MİNİK SİGARA BÖREKLERİ VE PATATES KAVURMASI

İşte bu Pazarki kahvaltımız ve kahvaltılık iki tane pratik ve kolay tarif.


MİNİK SİGARA BÖREKLERİ
Malzemeler:
2 tane yufka
1 kase kadar lor peyniri
Sıvı yağ

Yapılışı:
Yufkaları ikiye böldükten sonra yarım kalan parçaları 3-4 parmak genişliğinde üçgen şeklinde keserek içine 1 çay kaşığı kadar lor peyniri koyup sarın (içlerini boş da yapabilirsiniz o da gayet lezzetli oluyor) ve kızgın sıvı yağda kızartın. Üzerine ketçap ve mayonez de çok nefis oluyor önerilir :)

PATATES KAVURMASI
Malzemeler:
4-5 tane haşlanmış patates
2 tane orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz, isteğe göre baharat
Üzerine de ince kıyılmış  maydanoz

Yapılışı:
Öncelikle yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağ koyduğunuz tavada pembeleşene kadar kavurun. Bu arada haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin. Salça da biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığınız patatesleri ve tuzu ilave ettikten sonra 10-15 dakika, hafif ateşte, fazla karıştırmadan (patatesler dağılmaması için) pişmeye bırakın. Ocaktan aldıktan sonra isteğinize göre baharatlarını da ilave edip, karıştırın ve servis tabağına aldıktan sonra üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyetle...


7 yorum:

  1. sofra şahane görünüyor. o patates kavurmasını akşama yapabilirim :)

    YanıtlaSil
  2. Pazar kahvaltıları hiç bitmesin isteyenlerdenim sanırım ben ;) çok keyifli bir sofra olmuş gerçekten, patatesi deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
  3. fundacım aylar sonra tekrar merhaba,öncelikle blogların açıldığından haberim yoktu,tesadüfen girdim ve gödüm.önce kendiminkine sonrada hemen seninkine baktım..bu geçen zamanda çok hoş bi süpriz yapmışsın,bebiş geliyo sanırım allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah..çok sevindim..bende ki değişiklik ise 7 mayısta evlendim! bugüne bugün tam 4 aylık evliyim,mutluyum..seni tekrar gördüğüme çok sevindim,eski bi dostu yeniden görür gibi oldum..paylaşımlarım olurmı şu sıra bilemiyorum ama seni takip edeceğim canım..

    YanıtlaSil
  4. Ece: Teşekkür ederim canım, dene bakalım beğenecek misin?

    Turta Tadında Yaşamak: Ben de öyleyim gerçekten, hafta sonu kahvaltıları ve sohbetlerinin yeri ayrı bende de. Çok teşekkür ederim canım..

    tuba: Canım benim merhaba
    Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için, inşallah. Ben de seni tebrik ederim, ömür boyu mutluluklar dilerim tatlım. Özlettin gerçekten, yeniden görüştüğümüze çok sevindim. Bu kadar ara verme bir daha olur mu:)Kocaman sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  5. Uww! bu çok cezbedici şu saat oldu yemek yememiş biri olarak of diyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba.Ben haftaya size gelmeye karar verdim kahvaltıya.Ne şahane bir sofra bu bole.

    YanıtlaSil
  7. Moda(e)rator~ Moda olan Herşey Kontrol Altında: Merci diyorum canım :)

    Archilemi: Canım ya çok güldürdün beni :) bekleriz..

    YanıtlaSil