7 Kasım 2010 Pazar

DOMATES VE SOĞAN SOSLU ERİŞTE


                       MALZEMELER:      2 bardak kadar erişte  
                                                    2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
                                                    2 orta boy domates (yemeklik doğranmış)
                                                    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
                                                    1 kaşık tereyağı
                                                    1 kaşık domates salçası
                                                       tuz

     Sosun Yapılışı: Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup soğanları ekliyorum ve soğanlar pişene kadar kavuruyorum.Piştikten sonra domatesleri ekliyorum ve domateslerde pişmeye yaklaştığında salçayı ve tuzu da ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişiriyorum. Sosumuz hazır.

     Hazırladığımız sosu haşlanmış ve süzülmüş makarnanın üzerine gördüğünüz gibi dökerek taze nane dalıyla ya da kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

      Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder