22 Ağustos 2011 Pazartesi

NEKTARİNLİ İRMİK TATLISI VE BİR İFTAR SOFRASI

Sütlü irmik tatlısı, yıllardır beğenerek yaptığım bir tatlı aslında, yapılışı da oldukça basit. Üzerini fındıkla, cevizle, tarçınla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Nektarin eklemesini de Taylan Kümeli’nin bir yemek programında bir tatlının üzerine yaparlarken görmüştüm ve denedim çok hoş bir tat oluyor. Şeftaliden de yapabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim. Bu iftardaki misafirlerim için yaptığım şekli…



Bu da nektarinli tarifi ilk yaptığım şekli…


İşte tarifi..
MALZEMELER
1 litre süt
2 bardak şeker
1 bardak irmik
1 yemek kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN;
1-2 tane nektarin
2-3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI
Derin bir tencereye süt, şeker ve irmiği koyun, çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tatlı kaynayıp, göz göz olmaya başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tatlıyı servis yapacağınız tabaklara ya da bir borcama dökerek soğumaya bırakın. Bu arada bir tavaya üzeri için ayırdığınız sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca soyup dilimlediğiniz nektarinleri ilave ederek üzerine şekeri gezdirin ve nektarinler diriliğini kaybedene kadar pişirin. Son olarak 2-3 saat kadar soğumaya bıraktığınız tatlıyı dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine nektarinlerden istediğiniz kadar ekleyin, tavada kalan şurubundan da tatlının üzerine gezdirin. Ve tatlınız servise hazır…



Bu hafta sonu iftara misafirlerimiz vardı, bunlar da iftar masamızdan birkaç görüntü. Malum iftar saati yaklaştığında fotoğraf falan unutulabilir diye biraz erken çekilmiş fotoğraflar :)

7 yorum:

  1. eline sağlık canım çok zarif sofra hazırlamışsın Allah kabul eylesin..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. çok şık bir sofra, tatlı da harika. yalnız biz az şeker kullanıyoruz, şeker miktarı fazla geldi ama tabiki de ağız tadı. (:

    YanıtlaSil
  3. Bu arada mimin aynısını sen de uyguluyorsun ve sen de başkalarını haberdar ediyorsun. (:

    YanıtlaSil
  4. Tatlı şahane görünüyo valla tabii ki sofran da ellerine sağlık canim,bende tam iftar sofrası postu hazırlıyodum:))Bide hamilelik sayacın gözümden kaçmadı tatlım çok çok şirin olmuş ;)

    YanıtlaSil
  5. wow! tatli harika! Masa muhtesem! Ellerine saglik!
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. oralarda biryerlerde çiğköftemi vardıı.. olamazzz :)

    YanıtlaSil
  7. yemekbiraşk: Çok teşekkür ederim, sevgilerimle..

    Swotpisces: Teşekkür ederim canım..

    ♣Adı Aylin♣: Canım benim, çok teşekkür ederim..

    Evy: Çok merci..

    ♥pemb€sinti♥: Evet tatlıııım :))

    YanıtlaSil