6 Ocak 2011 Perşembe

ISLAK KEK


MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI
Öncelikle margarini küçük bir kaba alıp eritip, soğuttum. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamını alana kadar blendırla çırptım. Şeker iyice eridikten sonra sütü, erittiğimiz margarini ekleyip çırpmaya devam ettim. Eğer kakaolu kek yapmak isterseniz bu aşamada 4 kaşık kakao ekleyebilirsiniz. Ve bu aşamadayken bu karışımdan bir su bardağı ayırdım. Kalanın içine kabartma tozu ve unu katarak tekrar çırptım. Ve yağlanmış bir kek kalıbına boşaltıp, 160-170 derece arasında ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirdim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testiyle kontrol ediyoruz, temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kekimizi hemen servis tabağına alıp, henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim. Kek, sosu çektiğinde servise hazır demektir.
 Not : Kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ilave edebilirsiniz. Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırmayı unutmayalım. Afiyetle..

3 yorum:

  1. nefis olmuştur bu kek:)
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Funda!
    Çok hoş görünüyor.Hele şu sos olayı beni bitiriyor..

    YanıtlaSil