5 Ocak 2011 Çarşamba

KEŞKEK TADINDA BULGUR PİLAVI

Yine yapılışı oldukça basit, oldukça da lezzetli bir tarifle sizlerleyimm. Çokça yaptığım tariflerden biri olan Kekikli Piliç tarifime biraz bulgur eklememle ortaya çıkan bir tariftir kendileri. Tamamen pilicin kendi suyuyla ve yağıyla piştiğinden çok lezzetli oluyor. Ben bu defa yaparken piliç derili incik kullandım ama piliç derili sarma ile daha da lezzetli oluyor. Merak etmekte bulunanlara işte tarifim.. 
MALZEMELER
İstediğiniz kadar piliç derili sarma
1 bardak pilavlık bulgur
Tuz

YAPILIŞI
Piliçleri derileri altta kalacak şekilde geniş bir pilav tenceresine dizip üzerine tuzunu ve 2 bardak kadar sıcak suyu ilave edip, piliçler hafif beyazlaşana kadar (10 dk. kadar) pişiriyorum. Ve sonrasında üzerine 1 bardak bulguru gezdirip, kapağını kapatıyorum ve kısık ateşte bulgurlar pişip, piliçler kızarana kadar pişiriyorum.

Piliçlerin derili kısımları altta kaldığından onlar yavaş yavaş kızarıyor ve saldığı yağla bulguru da lezzetlendiriyor. 
Şimdiden afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Keşkeği duydum hemen koştum!
    Nefis görünüyor.Bulgur pilavını çok seviyorum.Şifa olsun sizlere..

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor süper olmuş ellerine sağlık. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. CAFE PEPELA: Çok teşekkür ederim.

    çeşnici Handan: Teşekkür ederim, çok mersi..

    YanıtlaSil
  4. ARkadaşımın annesinin sık sık yapıpbizimde yediğimiz bi pilav ellerine sağlık arkadaşım tariflerinle ve bloğunla süpersin banada beklerim SELAMETLE...

    YanıtlaSil