20 Eylül 2011 Salı

PATATES MUSAKKA

Akşam yemekleriniz için hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif bu ve de patates kızartması ve kırmızı etin muhteşem buluşması bence. Bu yazımdan da bir benzeri olan Patlıcan Musakka tarifime ve yapılışındaki detaylara bakabilirsiniz. İşte Patates Musakka tarifim…


Malzemeler:
300 gr kadar orta yağlı kıyma
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
3-4 adet biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ 
Pul biber, karabiber, tuz
Sıcak su

Yapılışı:
Patatesleri soyarak ince olmayacak şekilde yuvarlak dilimlere ayırın. Ve kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartarak biraz soğumaya bırakın. Bu arada geniş bir teflon tavaya sıvı yağı, yemeklik doğradığınız soğanları ve  kıymayı alın. Orta ateşte kavurun. Sonrasında sırasıyla ince doğranmış biberleri ilave edip biraz da öyle kavurun ve yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler de kavrulup suyunu biraz çektikten sonra, 1 kaşık salça ve baharatları ekleyin. Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın. Malzemeleri fırın kabına 1 patates dilimi, 1 kaşık kıymalı harçtan koyarak yerleştirin.


Kalan 1 kaşık salçayı, 1 çay kaşığı tuzu, 1-2 bardak sıcak suyu iyice karıştırın ve patateslerin üzerini örtecek şekilde yemeğin üzerine gezdirip, fırın kabının üzerini alüminyum folyoyla sıkıca kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun…

3 yorum:

  1. Patatesi çoook severim..bu sıralar sık sık yıyemesem de severım :)
    Ve yemek harıka gorunuyor ellerıne saglık :)

    YanıtlaSil
  2. mmm nefis ğörünüyorrr.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Şenay- Doğam: Çok teşekkür ederim :)

    halime: Teşekkür ederim canım..

    YanıtlaSil