7 Ocak 2011 Cuma

TURUNCU BİR ÇORBA: HAVUÇ ÇORBASI

Bildiğiniz havuç çorbalarından biraz farklı bir tarifim var mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız ;) Ben tel şehriye de ilave ediyorum, ama isteğinize göre şehriyesiz de gayet güzel bir çorbadır kendileri. İşte tarifi..



MALZEMELER
1 tane soğan
2 tane havuç
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım tavuk bulyon
Sıcak su
Tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Tencereye sıvı yağı, ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip biraz kavurun. Rendelenmiş  havuçları da ekleyip biraz da öyle kavurduktan sonra unu da ilave edin. Birlikte pembeleşene kadar kavurup sıcak suyu, tuzu, tavuk bulyonu da (biraz da tuz ot atıyorum ben) ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Ve tam bu aşamadayken çorbayı blendırdan geçirin (çünkü şehriyeler eklendikten sonra bu işlemi yaparsanız şehriyeler parçalanır). Tencereyi tekrar ocağa alıp tel şehriyeleri çorbaya ilave edin. Şehriyeler piştiğinde havuç çorbanız servise hazır. Afiyet olsun..

1 yorum: