20 Kasım 2010 Cumartesi

BAZLAMA


Malzemeler
1 bardak ılık süt
2 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un

Yapılışı
Un hariç bütün malzemeleri maya eriyene kadar karıştırın. Yeteri kadar unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve sıcak ortamda yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde (ortalama 6 tane çıkıyor) bezelere ayırın. 15 dk. kadar da böyle dinlensin. Son olarak bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde açarak yağsız tavada, kısık ateşte pişirin.
Hamur işlerini sevenler, kahvaltıda sıcak ekmek sevenler şimdiden afiyet olsun…

3 yorum:

  1. Evet çok harika gözüküyor..:)
    Çokk çokk severim amaaaa:(
    Kızartma ve hamurişi..!!
    Geri çevirmemek için birkaç parça yemek lazım:)))

    YanıtlaSil
  2. Bu tamda annanemin tarifi .bunu bilen yada ypan cok az kişi vardır.hemen yaptım ve tuttu.cok amacokkk teşekkürler.küçüklugum aklima geldi

    YanıtlaSil