11 Aralık 2017 Pazartesi

EV YAPIMI PUDİNG


Yemek bölümüne çok fazla ara verdiğimin farkındayım. Mutfağı çok seviyorum biliyorsunuz hele de çocuklardan sonra fazlasıyla aktif bir şekilde devam ediyor aslına bakarsanız.. Ama o kadar özenip hazırladığım sunumlarımın iki küçük yaramaz sayesinde kaşla göz arasında hapur-hupur midelere indirilmesi an meselesi olabiliyordu. Kırkta bir fotoğrafladıklarım da çoğu zaman yayınlayamadan kaldı arşivde. Az çok biliyorsunuz son iki yıl biraz zorlu geçse de bitti şükür. Tontişlerim de büyüdü biraz daha.. Artık buralardayım, daha sık inşallah ;)

Çocuklar olduktan sonra çoğu şeyi evde yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince, kakaolu puding de bunların başında geliyor. Yapay tatlandırıcılar, ismini dahi bilmediğimiz bir sürü koruyucu madde içeren paketlerdekiler kadar yapımı da pratik aslında. Hem de son anda gelen misafirlere ikram etmek için son derece lezzetli ve ideal tatlı ;)

Tarif;

-2 yemek kaşığı kakao
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı sütü
tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Üzerine 3,5 su bardağı daha süt ekleyip ocağa koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 5 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya ekleyip karıştırın. Ardından; 1 yemek kaşığı tereyağı, küçük bir fiske tuz ekleyip karıştırın ve ocağı kapatıp hemen kaselere doldurun. Biraz soğuyup üzeri kabuk bağlayınca süslemesini yapabilirsiniz. Afiyetle…

3 yorum: