29 Ocak 2013 Salı

HİNTPARE


Genellikle özel misafirlerim geldiğinde yaptığım ve tadına her bakanın tarifini istediği en sevdiğim tatlılardan biri Hintpare… Sanırım Şekerpare’nin de hintli versiyonu oluyor ;) Tarifi de şöyle...


Malzemeler
250 gr. eritilmiş margarin
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
Aldığı kadar un 

Şerbeti için; 
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker 
Çeyrek dilim limon suyu

Yapılışı
*Tatlı sıcak, şerbet soğuk olması gerektiğinden öncelikle şerbeti için su ve şekeri tencereye alın, kaynayınca limon suyunu da ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Ve şerbeti soğumaya bırakın.

*Tatlının hamuru için hazırladığınız tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğurun ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin ve hafif yağladığınız tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene pişirin.

*Fırından çıkardığınız hintpareleri şerbetin içine alın 2 dakika bekletin ve çıkarın. Üzerine hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyetle...

9 yorum:

  1. AAA günüm var yapsam mı ki?

    YanıtlaSil
  2. Elinize saglik:) tadini merak ettim:)
    omurinandi.blogspot.com bende beklerim

    YanıtlaSil
  3. Evlenmek üzere olan ve mutfak işlerinde sınıfta kalan biri olarak böyle tariflerinize ihtiyacım var:)
    Notumu aldım.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor, şerbetli tatlılara bayılırım bende :)) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Aldım tarifi ellerine sağlık teşekkür ediyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil