Genellikle özel misafirlerim geldiğinde yaptığım ve tadına her bakanın tarifini istediği en sevdiğim tatlılardan biri Hintpare… Sanırım Şekerpare’nin de hintli versiyonu oluyor ;) Tarifi de şöyle...
Malzemeler
250 gr. eritilmiş margarin
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek dilim limon suyu
Yapılışı
*Tatlı sıcak, şerbet soğuk olması gerektiğinden öncelikle şerbeti için su ve şekeri tencereye alın, kaynayınca limon suyunu da ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Ve şerbeti soğumaya bırakın.
*Tatlının hamuru için hazırladığınız tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğurun ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin ve hafif yağladığınız tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene pişirin.
*Fırından çıkardığınız hintpareleri şerbetin içine alın 2 dakika bekletin ve çıkarın. Üzerine hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyetle...
AAA günüm var yapsam mı ki?
YanıtlaSilYap tabi şekerim ;)
SilElinize saglik:) tadini merak ettim:)
YanıtlaSilomurinandi.blogspot.com bende beklerim
Teşekkürler, geliyorum ;)
SilEvlenmek üzere olan ve mutfak işlerinde sınıfta kalan biri olarak böyle tariflerinize ihtiyacım var:)
YanıtlaSilNotumu aldım.
O zaman yemek kategorisine bakabilirsiniz ;)
Silçok güzel gözüküyor, şerbetli tatlılara bayılırım bende :)) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilAldım tarifi ellerine sağlık teşekkür ediyorum
YanıtlaSilSevgiler