14 Ocak 2015 Çarşamba

TİRAMİSU


Kahve ve türevlerini çok da tercih eden biri değilimdir normalde bu sebeple Tiramisu da denemeyi pek düşünmediğim tatlılar arasındaydı. Ta ki bir arkadaşımda tadına bakana kadar. O günden beri favori tatlılarım arasında Tiramisu, özellikle de gün sofralarında oldukça göz dolduran bir tatlı-pasta. Yapımının da çok basit olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Akşamdan hazırlanabiliyor olması da en sevdiğim kısmı ;)


Yapılışı
İlk olarak sosunu hazırlıyoruz;
-2 yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı (silme) un
-1 paket vanilya
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı şekeri
sos tenceresine alın, çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Boza kıvamını aldıktan sonra sosu ocaktan alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (3-4 dk.) bir paket labne peynirini ilave edin ve iyice karıştırın.

Hazır aldığınız bir paket kakaolu pastabanı ikiye ayırın.

Bir su bardağı ya da kupanın içine;
-1 tatlı kaşığı nescafe
-Yarım çay bardağı toz şeker
-Ve bardağın yarısına kadar sıcak su ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın.

İlk olarak pastabanın alt katını bu karışımın yarısını kullanarak ıslatın ve labneli sosun yarısını döküp kaşık yardımıyla düzleştirin. Pastabanın üst katını kapatıp kalan neskafeli karışımla ıslatın. Labneli sosun kalanını da üstüne düzgünce yayarak (soğuduktan sonra) buzdolabında en az altı saat kadar dinlenmeye bırakın.
Servis esnasında üzerine süzgeç yardımıyla kakao gezdirin ve dilediğinizce süsleyin ;)
Afiyetle…


2 yorum:

  1. bende kedidili bisküvi ile yapıyorum ama bunu da deneyeceğim ellerinze sağlık

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil