Bugünkü çay saatimiz için yaptım bu kurabiyeleri. Hamuru bildiğimiz kurabiye hamuru, tek espirisi sevimli görüntüsü. Armut şeklini bir yemek kitabında görmüştüm, kurabiye hamurunu yoğururken aklıma geldi, hoş da bir görüntü çıktı ortaya.
Malzemeler
250 gr yumuşak tereyağı ya da margarin
250 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
5 çay bardağı un
Karanfil
Yapılışı
Yoğurma kabına karanfil dışındaki malzemeleri alarak, hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde toplar koparıp armut şekli verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerine birer karanfil yerleştirin ve 170 derece ısıtılmış fırında armutların üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Afiyetle…
aaa çok şekerler cidden... eline sağlık canım...
YanıtlaSilTeşekkürler cicim ;)
SilHerseyde olduğu gibi kurabiyeleriniz de hünerli ellerinizde sanat eserine donusmus
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Silçok güzel görünüyorlar ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilHarika görünüyorlar, gerçekten bayıldım, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok hoş görnüyorlar elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilElinize saglik harika gorunuyorlar:) en kisa zamanda yapacagim sevgiler omurinandi.blogspot.com
YanıtlaSilellerinize saglık çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir:)
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilSüpersiniz:)
YanıtlaSil:))
SilGörüntü muhteşem tadıda eminim harikadııır :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silne şık bir sunum, fikir için teşekkürler :))
YanıtlaSilharika görünüyorlar ellerine sağlıkk
YanıtlaSilelinize sağlık marifet şekli tutturabilmekte...
YanıtlaSilBu kurabiye konuşuyor sanki Ye beni diyor :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Teşekkürler tatlım :)
SilMERHABA:)BLOGUNUZA GİRİP BAKIP ÇIKIYORUM...BU CİCİ KIZ BANA GELSİN... KAHVEYE DEDİM OLMADI...BEKLEMEKTEN GİTMEK İYİDİR DEDİM... KURABİYELERİ GÖRÜNCE MUTLAKA KAHVE VARDIR DİYE DÜŞÜNDÜM...ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilMerhaba
SilHemen geliyorum :) teşekkür ederim..
fundacım ne kadar güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilFunda ablacım,ellerine sağlık, muhteşem görünüyolar senin armutlar:)
YanıtlaSilŞimdi burda gördüm bu tarifini önerini bi hafta kadar önce; yapayım dedim, not aldım bi kenara..
Dün akşam da yaptım, pratik de bence çok yormadı amaaa; benim armutlarım eridi fırında :/
Yani böyle bildiğin hanımeller kurabiye kalınlığında kaldılar, pelte gibi yayıldılar falan..
Çok üzülmedim :) Çünkü lezzetliydi nihayetinde ve misafire falan yapmamıştım yedik löp löp :D
Ama işte merak ettim neden öyle oldu diye.. Unu artırsam tadı falan bozulur mu acaba bi de öyle deneyeyim mi napayım?
Ya da başka bi kurabiye tarifiyle denesem olur mu? Un kurabiyesi mesela??
Bi de ufaktı seninkilere göre, böyle büyükçe yapsam pişmez diye düşündüm ama :/ Sorun o mu acaba?
Bilemedim..
Un ölçüsünden olmuş olabilir, unu biraz daha arttır istersen ya da başka bir tarifle de deneyebilirsin, önemli olan şekli ;) Şeklini de biraz büyük yapabilirsin, kurabiye nihayetinde elbette pişer canım :)
SilAfiyet olsun şimdiden ;)