16 Eylül 2011 Cuma

YENİBAHARLI ŞEHRİYE PİLAVI

Yıllardır severek yaptığım bir pilav çeşididir bu, özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakıştığını da belirtmek isterim. Ben bu defa arpa şehriyeden yaptım ama diğer şehriye çeşitleriyle de gayet güzel olur. Yenibaharın farkını bu pilavda çok net hissedeceksiniz. Değişiklik arayanlara tavsiyemdir. İşte tarifim de şöyle...


MALZEMELER
1 su bardağı şehriye
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım paket tavuk bulyon
1 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak sıcak su
Tuz, sıvı yağ

YAPILIŞI
Pilav tenceresine sıvı yağı ve şehriyeleri koyarak hafif pembeleşene kadar kavurduktan sonra sıcak suyu, tereyağı, bulyon, yenibahar ve tuzu ilave ederek karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun…

4 yorum:

  1. Yapımı kolay ve değişik sunumlar için belli ki lezzetli bi tarif.Yediğimde çok beğendiğim şehriyeli kuzu incik yemeğini hatırladım şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Birdysevda: Evet canım, öyle gerçekten.

    deniza17: Çok teşekkür ederim..

    çeşnici Handan: Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil