11 Ocak 2011 Salı

ÇİÇEKLERİMİ GÖRMÜŞMÜYDÜNÜZ?

Balkonumuzun her daim açan çiçekleri.. Karanfil ve Lazanya… Her daim açan çiçekleri çok seviyorum. Bu yüzden çiçekçiye gittiğimizde hep açık duran hangi çiçek varsa onlardan almak istiyorum dedim ve bu çiçekleri tavsiye etti. Adana’da havların güzel ve bolca güneşli olmasından da kaynaklı güzel renkleriyle hep açık haldeler. Bakımı da kolay, her gün ya da iki günde bir sulamak yeterli. Onlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Çiçeklerin eve bir ruh, bir renk kattığını düşünüyorum. Dün de çok güzel, güneşli bir hava görünce hemen onlara da biraz vakit ayırdım ve bakım ve temizliklerini yaptım. Bir de kaktüsüm var tabi ki.

Kaktüs de fazla su istemediğinden bakımı oldukça kolay. Kötü olan kısmı ise dikenli bir yapısı oluşu. Toprağına yaklaşmaya bile izin vermiyor :) Fazla el altında olmadığı sürece sorun da yok. Dün kaktüsümüzün de bakım günüydü. Öncelikle kahverengi bir ayakkabı boyası alıp güzelce boyası yapıldı. Ardından da bir nazar boncuğu eklendi.

3 yorum:

  1. gördüm ve çok güzel görünüyorlar sabah sabah içim açıldı valla onlara sularının yanında bolca sevgini vermişsin ki onlarda böyle güzel açmışlar bence :))

    YanıtlaSil
  2. Rengarenk ne güzel, baktıkça insanın içi açılıyor, bizin buralar da maalesef pek çiçek olmuyor, dağın havası değişken, çiçekler dayanamıyor, sadece aslanağzı, margarit buraları sevdi:)Ama kır çiçeklerinin güzelliği hiçbirinde yok bana göre :)

    YanıtlaSil
  3. ♣Adı Aylin♣: Canım çok incesin, teşekkür ederim..

    banuca: Teşekkür ederim. Haklısınız bence de kır çiçeklerinin yeri ayrı..

    YanıtlaSil