9 Kasım 2010 Salı

KABAK YATAĞINDA KIYMALI DOLMA


Bu tarif birazcık benim eklemelerimle değiştirdiğim  ve kesinlikle tavsiye ettiğim çok hafif ve çok lezzetli bir tarif. 
      Yapılışı da şöyle:Öncelikle kabakları tam ortadan boyuna kesiyorum ve kaşık yardımıyla çekirdekli kısmını oyuyorum.Tuzlu suda hafif haşlayıp (fazla haşlarsanız kabaklar düzgün durmaz, dağılır) soğuk suya tutuyorum. Kabak yataklarımız hazır.
      Sıra iç harcımızın yapımında.
2 adet orta boy yemeklik doğradığım soğanı zeytinyağında biraz kavurup 1 kase kadar kıymayı ekleyip pişmeye bırakıyorum. Daha sora 1-2 adet yemeklik doğranmış domatesi , 1 kaşık salçayı , 1 çay kaşığı naneyi, biraz karabiber ve tuzunu ekliyorum. Sos kıvamına geldiğinde 2 bardak sıcak su ekliyorum. Kaynamaya başladığında 1 bardak yıkanmış pirinci ilave edip pişmeye bırakıyorum. Demlendikten sonra iç harcı haşlanmış kabakların içine dolduruyorum. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırdığım kırmızı biber sosundan döküp gördüğünüz gibi servis ediyorum.

AFİYETLE…


2 yorum:

  1. Vallahi tariflerinizi denemeye devam ediyorum.Muhteşem oldu bende ufak değişiklikler yaptım kıyma koymadım.Üzerine kaşarları minik minik doğradım o şekilde fırına sürdüm yoğurtla servis yaptım çok nefis oldu.Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim beğendiğine, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil