Sütlaç,
yapımı en kolay tatlılardan biri gibi görünse de aslında kıvamını
tutturmak zordur genelde. Kıvamı tutturmak için çoğu zaman nişasta ya da pirinç unu kullanılsa
da benim bildiğim kadarıyla hakiki
sütlü-aş tarifinin özü süt, şeker ve pirinçten ibarettir. İşte o istediğim kıvam için ölçü ayarlaması kısmında
biraz uğraştım ama yıllardır da aynı ölçüyle aynı lezzette yapıyorum
sütlacımızı. Blogda olmadığını farkedince buraya da eklemek istedim
tarifimi..
Tarife
gelince;
📌1 su bardağı pirinci yıkayıp, 3 su bardağı su ilave edip pirinçler pişmeye yaklaşana kadar (15 dk kadar) haşlıyorum.
Pirinçler yumuşadığında 3 su bardağı kaynamış sütten ilave edip ocağın altını kısarak ve sık sık karıştırarak pirinçler iyice pişene kadar kaynatıyorum. Ocaktan indirmeye yakın içine bir çimdik tuz, 1 su bardağı şeker ve bir paket vanilya ekleyerek iyice karıştırıp ocaktan alarak kaselere paylaştırıyorum.
Ortalama 6 kase çıkıyor bu tarifle.
İlk anda sulu olmuş gibi gelebilir, 3-4 saat sonra kıvamını bulur. Ertesi güne enfes olur.
.
O zaman afiyetle diyorum ve dönüşlerinizi bekliyorum.
📌1 su bardağı pirinci yıkayıp, 3 su bardağı su ilave edip pirinçler pişmeye yaklaşana kadar (15 dk kadar) haşlıyorum.
Pirinçler yumuşadığında 3 su bardağı kaynamış sütten ilave edip ocağın altını kısarak ve sık sık karıştırarak pirinçler iyice pişene kadar kaynatıyorum. Ocaktan indirmeye yakın içine bir çimdik tuz, 1 su bardağı şeker ve bir paket vanilya ekleyerek iyice karıştırıp ocaktan alarak kaselere paylaştırıyorum.
Ortalama 6 kase çıkıyor bu tarifle.
İlk anda sulu olmuş gibi gelebilir, 3-4 saat sonra kıvamını bulur. Ertesi güne enfes olur.
.
O zaman afiyetle diyorum ve dönüşlerinizi bekliyorum.
ELINIZE SAGLIK
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silafiyet olsun bende bu sekilde yaoıyorum yıllardır colyak hastası oldugumdan nisasta ve un kullanamıyorum ve fırına atınca dahada lezzetli oluyor
YanıtlaSilBu da aklımda olsun, teşekkürler :)
Silwoww süper en sevdiklerimden...
YanıtlaSil:))
Sil