19 Mart 2013 Salı

HAVUÇLU PASTA


Havuçlu pasta, favori tatlılarım arasındadır aslında ama seçenek çokluğundan tarif defterimin ara sayfalarında kalmış, uzun süredir yapmıyordum. Bu tatlının en sevdiğim yanı dondurucuda yaklaşık iki ay kadar muhafaza edilebiliyor, tabi ki yemeden durabilirseniz :) Beklenmedik bir misafiriniz geldiğinde de tatlınız dolabınızda hazır oluyor… Oldukça da pratik ve lezzetli bir tatlı. Tarifi de şöyle…


MALZEMELER
1 kg. havuç
1 bardak şeker
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Yarım paket pötibör bisküvi
İri kıyılmış ceviz
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Sıvı yağ koyduğunuz tavaya rendelediğiniz bir kilo havucu ve bir bardak şekeri ilave ederek soteleyin ve soğumaya bırakın. Bu arada bir paket krem şantiyi bir çay bardağı süt ile (koyu kıvamlı olması için) çırparak buzdolabında bekletin. Soğuyan havuçlu harcın içine yarım paket pötibör bisküviyi ve istediğiniz kadar cevizi elinizle kırarak ilave edin ve iyice karıştırın. Tezgahın üzerine streç film sererek üzerine havuçlu karışımı dikdörtgen şekilde yayın, üzerine de krem şantiyi sürün. Karışımı streç film yardımıyla dikkatlice yuvarlayın ve yine streç filme sararak dondurucuya atın.


Servis yapacağınız zaman dondurucudan çıkarıp dilimleyin ve tatlıyı yeniden dondurucuya kaldırın. Tatlıyı bu şekilde iki ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

40 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Super görünüyor.Ve yapımı da kolay.Tam benlik:)Afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  3. enfes görünüyor :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor ellerine sağlık bir denemem lazım:)

    YanıtlaSil
  5. şahane fikir ama krem şantiye dondurucu da bir şey olmuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olabilir ki, anlamadım ?

      Sil
    2. krem şanti normalde hemen sönüyor,donup çözülünce daha bi eriyecek gibi geldi ;))deneyip görmek lazım aslında...

      Sil
    3. Yok yok erimiyor, aynen fotoğrafta gördüğünüz gibi oluyor ;)

      Sil
  6. off yaaa, tehlikeli derecede lezzetli görünüyorrrr!!!

    YanıtlaSil
  7. Canım çok lezzetli olmuş ve sunu harika ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. a aaaaaaaaaaaaaa :D mantıklı basarılı sfıyet olsun banada beklerım D:

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım,hem pratik hem görsel olarak sunum için şahane,hemen hazırlayıp atıyım bari dolaba :)

    YanıtlaSil
  10. canım ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  11. dolaptan çıkarınca servis öncesi bekletiliyor mu..donuk olmuyor mu çıkar çıkmaz, yazın sorun olmazda havalar hala buzlu tatlı yemek için erken de o açıdan sordum..ama harbiden pratik ve görselliği güzel..bir de krem şanti yerine konulabilecek alternatif olsa daha uygun olurdu bana çok yağlı geliyor krem şanti.aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilimleyip servis tabağına aldıktan 5 dk kadar sonrasında yenilebilecek kıvama geliyor, öyle buzlu falan olmuyor. Alternatif size kalmış, krem şanti koymadan mozaik pasta şeklinde de yapılabilir.

      Sil
  12. Harika görünüyor.
    Havuçlu toplar yapıyordum bu tarifle ben.

    YanıtlaSil
  13. Benim genetikten gelen bir derin dondurucu sevdam var:) bayılıyorum elimin altında bulunan şeylere.. Pasta börek çörek vardı da tatlı da senden oldu;) Aldım gitti tarifi,teşekkürler Fundacım!

    YanıtlaSil
  14. streç film üzerine yaydıktan sonra rulo biçimde sarıp dondurunca, rulonun iç kısmında kalan streç film nasıl çıkacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alemsiniz :)
      Streç film yardımıyla yuvarlıyorsunuz, kıvırdıkça streç filmi geri alıyorsunuz. Sarma işlemi bittikten sonra streç filme sarıp dondorucuya atıyorsunuz. Fotoğrafta da dikkat ederseniz streç filmi tutarak sarıyorum ;)

      Sil
  15. yemede yaninda yat dedikleri bu olsa gerek :-)

    YanıtlaSil
  16. O kadar güzel bir tarifki hemen deneyip bloğumda da yayınladım Fundacım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. ellerinize saglik, cok pratik ve guzel bir tarif hemen uygulamaya gectim ;)

    YanıtlaSil
  18. MUTLAKA YAPİCİİİMMM CANIMCIM.ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  19. eskı bı tarıf ama kızımın doğum gunu ıçın yapıcam acaba kaç dılım çıkıyo streç değılde yağlı kağıtta olabılır demı

    YanıtlaSil
  20. Tam olarak sayı veremem ama fazlaca çıkar. Streç film şekillendirmede daha kolay olur, yağlı kağıt sert olduğundan şekil bozukluğu olur..

    YanıtlaSil
  21. teşekkur ederımm :)

    YanıtlaSil
  22. mutlaka denıycem ama ben colyaklıyım bıskuvi yiyemiyorum baska ne koyabılırım kı

    YanıtlaSil
  23. Kakaolu bisküvi olurmu acaba bide şeker 1 su bardağı mı birde sıvıyağ​ kaç çay bardağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi ki, evet şeker su bardağı, sıvıyağ ise havuçları sotelemek için isteğinize kalmış ama 1 çay barağı götürür 😉

      Sil
  24. Şeker 1 su bardagımı birde sıvıyağ kaç çay bardağı cevap yazarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  25. Harika görünüyor.ceviz yerine fındık olabilirmi acaba

    YanıtlaSil