30 Mart 2015 Pazartesi

BENCE BAHAR


Günler uzadı, hava miss..
Hele de artık çorapsız elbise-etek giyilebiliyorsa bence bahar geldi demektir :)





elbise-sheinside / kolye-koton / çanta-persunmall / ayakkabı-oasap

22 Mart 2015 Pazar

YOĞURTLU KIRMIZI PANCAR SALATASI


Son zamanlarda en çok sevdiğim ve yaptığım salatalardan biri de bu çok pratik ve nefis pancar salatası. Çay sofralarında hem rengiyle hem de tadıyla fazlasıyla göz dolduruyor bence. Siz de çay sofralarınız için farklı, oldukça pratik ve doyurucu bir tarif arıyorsanız bu tarif tam da size göre ;)


MALZEMELER
-2-3 tane orta boy kırmızı pancar
-2 diş sarımsak
-2 bardak kadar yoğurt
-3 yemek kaşığı kadar mayonez
-tuz

YAPILIŞI
Pancarları yıkayıp kabuğunu soyun, ikiye bölerek bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakın.
Bu arada sarımsakları rendeleyip üzerine tuz, yoğurt ve mayonezi ilave ederek pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
Pancarların piştiğinden emin olduktan sonra (çatal kontrolüyle) suyunu süzerek rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Son olarak rendelediğiniz pancarların suyunu elinizle sıktırarak yoğurtla buluşturduktan sonra iyice karıştırın.
Ve pancar salatanız servise hazır, afiyetle…

18 Mart 2015 Çarşamba

15 Mart 2015 Pazar

YAŞ MAYALI POĞAÇA


Boş kaldığım vakitlerde hamur işleriyle haşır neşir olmayı çok seviyorum. Hele de bu vakitler hafta sonu kahvaltılarına denk geliyorsa saatlerce mutfaktan çıkasım gelmiyor. Bir de eve yayılan o mayalı hamur kokusunun beni ne kadar mutlu ettiğini size anlatamam. Bu tarif, en beğendiğim mayalı hamur tariflerimden biri, blogda olmadığını fark edince hemen eklemek istedim. Deneyince bayılacaksınız ;)


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ 
Aldığı kadar un

İç harcı
1 kase beyaz peynir
Yarım demet dereotu

Yapılışı
Yoğurma kabına, önce yaş mayayı ve şekeri alıp üzerine, ılık su ve ılık sütü dökün, karıştırıp 10 dakika kadar mayayı erimeye bırakın. Mayanın eridiğinden emin olduktan sonra sıvı yağ, tuz ve azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun, hamuru sıkıca sarın ve yarım saat mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı için; beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın, sekize bölün, sigara böreği sarar gibi sarıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.


Yarım saat kadar da tepsi mayası için dinlenmeye bırakın. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Not: Bu malzemelerden, 2 tepsi poğaça çıkıyor.

Afiyetle…

11 Mart 2015 Çarşamba

BORDO SÜET CEKET


Artık bahar moduna girme zamanı geldi. Bugün biraz yağmuru görsek de hava birkaç gündür yaz gibiydi. Bir tişört-hafif bir ceket fazla bile geldi. Artık yazlıklara göz kırpma zamanı geldi ;)






tişört-koton / ceket-romwe / pantolon-zara / gözlük-sheinside / çanta-(eski) / ayakkabı-stradivarius

4 Mart 2015 Çarşamba

YEŞİL


Kışın bu soğuk sıkıcılığından sıyrılmak için renkli bir parça giyinmek bence yeterli. Geri kalanı renksiz bile giyinsen fark etmez. Yeşili de kıyafetlerimde pek kullanmadığımı, bu kazağın güzel rengini görünce fark ettim.



Adana’ya, evimize geldiğimiz beş gün oluyor. Arman’ın dönüş yolunda başlayan hafif rahatsızlığı gün geçtikçe arttı, uykusuz geceler, yüksek ateşlerle geçiyor kaç gecedir. Tam hafifledi derken yeniden nüksediyor. Eve yerleşme, uykusuzluklar, dinlenmeler derken biraz ara versem de buralardayım. Ankara’dan kalma fotoğraflarla da selam olsun sizlere…


kazak-romwe / denim ceket-sheinside / tayt-decathlon / ayakkabı-flo / çanta-koton