13 Haziran 2014 Cuma

MİLFÖY BAKLAVA


Dolabından milföy hamuru eksik olmayan hanımlar, size oldukça hafif, bir o kadar da pratik bir tatlı tarifim var bugün.

Bizim kandil tatlımız oldu bugün, sizlere de iyi kandiller…


Malzemeler
3 yaprak milföy (İkiye bölmeyin)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 çay bardağı toz şeker
Hamurları açmak için biraz un

Şerbeti için;
1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek dilim limon suyu

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
İç harcı için ceviz, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Milföyleri merdane yardımıyla ince açın.
İç harcı hamurların uzun kenarına yayarak sıkı bir şekilde sarın.


3-4 cm. aralıklarla kesin ve yağlanmış borcama dizin.


Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Tatlılar 5 dk. sıcaklığını attıktan sonra bir kaşık yardımıyla şerbeti üzerlerine gezdirin.


Afiyetle…

8 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel görünüyor Funda hanım. Kafama takıldı şerbet hamurun çıtırlığını etkilemiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çıtır çıtır bir tatlı olmuyor, tabi ki şerbet yumuşatıyor ;)

      Sil
  3. Ellerine sağlık. Geç olsada Hayırlı Kandiller dilerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sizlere de sevgiler...

      Sil
  4. Arada sırada tarif veriyorsunuz ama verdiğiniz her tarifi hemen deniyorum büyük beğeni alıyor.lütfen bunu daha sık yapın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum o zaman :) Gelsin tarifler ;)

      Sil