21 Nisan 2014 Pazartesi

SİMİT POĞAÇA


Benim için en güzel kahvaltı şeklinden biri de eritilmiş kaşar peynirli simit ve güzel demlenmiş bir çay… Artık siz de biliyorsunuz kahvaltı benim en sevdiğim öğün... Bu yüzden kahvaltılarımıza daha bir özeniyorum sanki. Bu defaki kahvaltımızda kaşar peynirli simite en yakın güzellikte bir poğaça tarifi buldum, yine Oktay Usta’dan. Fırından çıktığındaki güzelliğini anlatamam, denemeniz lazım ;)


Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Un
Kaşar peyniri

Üzeri İçin;
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam

Yapılışı
Yoğurma kabına süt, su, maya, tuz ve şekeri alarak mayayı eritene kadar karıştırın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Sıcak bir ortamda hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bu arada yarım çay bardağı pekmeze yarım çay bardağı su ilave edip karıştırın ve yayvan bir tabağa dökün. Bir tabağa da susam dökerek hazır edin.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde dikdörtgen şeklinde açın, içerisine bir dilim kaşar peyniri koyarak rulo şeklinde sarın. Önce pekmezli suya (sadece üst kısmı yeterli) ardından susama buladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerine keskin bir bıçak ile kesikler atın ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Poğaçalar pişene kadar çayınızı da hazır etmeyi unutmayın ;)
Afiyetle...

5 yorum:

  1. benimde sen sevdiğim öğün kahvaltıdır, haftasonu elimden geldiği kadar börelk çörek tarzı şeyler yapmaya çalışıyorum. sizinkide çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bu pazar gününde böyle güzel bir lezzetle beni tanıştırdınız çok teşekkür ederim eşimde bende kaç tane yedik sayamadım bile :)

    YanıtlaSil
  3. Pazar günü beni bu güzel lezzetle tanıştırdığınız için çok teşekkür ederim.eşim de ben de kaç tane yedik sayamadım bile :)

    YanıtlaSil