4 Haziran 2013 Salı

EN SON


Bahçemizde yaptığımız kahvaltılardan biri…


Soğuksu’ya yaptığımız ikinci çıkarma. Bu defa güveçte kaşarlı alabalık denedim ve bayıldım. Çok daha güzel olmuştu, hem bunda balık ayıklanarak pişirildiğinden yemesi de çok rahat oluyor ;)


Dönüşte öğle yemeği için Ankara’ya, Kesman Ciğer’e uğradık. Daha önce de bahsetmiştim bu mekanı beğendiğimden, mekan hala güzel ama bazı eksiklikler vardı bu kez, pek beğenmedim sanki.


Ama, mama sandalyesi bu zamana kadar gördüğüm en temiz ve özenli mama sandalyesiydi. Pırıl pırıl temiz, tepsi içerisine peçete, kaşık, çatal hazırlanmış ve üzeri streç film ile kaplanmış, servise hazır bekliyordu.


Ve son zamanlarda en sevdiğim içecek, menengiç kahvesi. Gönül Kahvesi’nde güzel yapıyorlar ;)


Dönüş yolunda kitabını okuyan bebe :))


Ve fazlasıyla oburlukla geçen günlerden sonra bir kilo alarak dönmüş halimle ben…


Yine uzun bir yolculuk sonrasında evimize döndük nihayet. Aslında bir haftayı geçti gelişimiz ama böyle oluyor alışma evreleri. Bir hazırlanma, bir yolculuk, bir oraya gidip yerleşme, alışma, derken tekrar toparlanma, yeniden uzun bir yolculuk, eve dönüşte temizlik, yeniden yerleşme, bu defa burada bir adaptasyon derken bu aralarda mecburiyetten bir es vermem gerekebiliyor. Neyse ki temizlikler yapıldı, bavullar yerleşti, boşaltılan buzdolabı yeniden dolduruldu, komşularla gezmeler bile başladı, özetle kaldığımız yerden devam ediyoruz ;)

Extra durumlar çıkmasaydı bugün 20 günlük bir tatile çıkıyor olacaktık. En üzüldüğüm ise 10 günlük Bodrum tatilimizi iptal etmek durumunda kalmamız oldu. Bakalım, yine askıda kaldı tatil mevzusu, şimdilik Adana sıcaklarında bronzlaşmaya devam :)

16 yorum:

  1. soğuk suya bende gitmiştim çok güzel yer güzel eğlenmişsinizdir. Bu arada mamalarınız da çok lezzetli gözüküyor size afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. bahçedeki kahvaltıya bayıldım:=) Afiyet olsun canım...

    YanıtlaSil
  3. Funda'cım herkes elinde olmayana imrenirmiş..Tatil matil neyse de Allahım ben de çıkıp çıkıp gidebilsem eve diyorum :) Herşeyin kendine göre zorluğu var işte malesef.. Allah ağız tadımızı bozmasın tatil de olur inşallah..Arman'ı da seni de öpüyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Haklısın canım gerçekten :) Amin, inşallah. Biz de seni öpüyoruz şekerim :))

    YanıtlaSil
  5. hah şöyle oturmuş sonunda o koltuğa,bir kilo mu aldın,hiç belli değil dert etme,evde temizlik falan derken uçuverir o da :)

    YanıtlaSil
  6. ben çok özledim oralarııı :) dörtyolda yaşadım 5 yıl...çok keyiflidir bilirim :) şimdi tam zamanı...sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Arasıra kapını çaldım baktım (Blogu) bir şeyler yazmayınca hay allah hayırdır inşh. oldum. Alıştırmışsın beni :) Hoş geldin. Küçük kitap okuyan miniğin ellerini ve gözlerinden kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  8. böyle sofralar kahvaltılar olur da kilo alınmaz mı, olsun ama 1 kilodan bir şey olmaz Adana sıcağında iş güç koştururken gidiverir. bu arada menengiç kahvesi benim de favorimdir, afiyet olsun =)

    YanıtlaSil
  9. oyyy o kitap okuyan bebişi ısırırım ben, çok tatlı bir poz olmuş yawww, maşallah... :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba size ve oğlunuza maşallah diyorum cok tatlı.uzun zamandır hayranlıkla takıp edıyorum yorum yazmamıs olsamda.yanlız sızden bır rıcam var bırde yedıgınız mıktar ıcın bır yazı duzenlesenız Allah nazardan saklasın hıc dogum yapmıs gıbı degılsınız ben bu cesıt yemekte bu kadar guzel sofralarda toplamda deıl hergun bı kılo alırdım ınanın cok merak edıyorum yedıgınız mıktarı.çunku kendı evınızdede çok özenlı sofralar kuruyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öncelikle, çok naziksiniz. Yeme düzenine gelince öyle yazılacak bir miktar falan belirtemem ama ben kendimi bildim bileli dikkat ederim yeme-içmeme. Bunun yanında düzenli olarak yürüyüş yapıyorum. Bir öğün sevdiğim bir yemek varsa ve çok kaçırdıysam sonraki öğünde az yiyerek ve biraz fazla hareketle telafi etmeye çalışıyorum ;)

      Sil
    2. ilginiz için teşekkürler...disiplini sağlayabilmeniz ne güzel.maşallah size oğlunuz ve eşinizle sağlıklı huzurlu ömür dilerim

      Sil
    3. Rica ederim, ben de teşekkür ederim güzel dileklerinize...

      Sil