12 Ocak 2013 Cumartesi

ARMUT KURABİYE


Bugünkü çay saatimiz için yaptım bu kurabiyeleri. Hamuru bildiğimiz kurabiye hamuru, tek espirisi sevimli görüntüsü. Armut şeklini bir yemek kitabında görmüştüm, kurabiye hamurunu yoğururken aklıma geldi, hoş da bir görüntü çıktı ortaya.


Malzemeler
250 gr yumuşak tereyağı ya da margarin 
250 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
5 çay bardağı un
Karanfil

Yapılışı
Yoğurma kabına karanfil dışındaki malzemeleri alarak, hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde toplar koparıp armut şekli verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerine birer karanfil yerleştirin ve 170 derece ısıtılmış fırında armutların üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Afiyetle…

26 yorum:

  1. aaa çok şekerler cidden... eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Herseyde olduğu gibi kurabiyeleriniz de hünerli ellerinizde sanat eserine donusmus

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyorlar, gerçekten bayıldım, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. çok hoş görnüyorlar elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Elinize saglik harika gorunuyorlar:) en kisa zamanda yapacagim sevgiler omurinandi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. ellerinize saglık çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir:)

    YanıtlaSil
  8. Görüntü muhteşem tadıda eminim harikadııır :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. ne şık bir sunum, fikir için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  10. harika görünüyorlar ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık marifet şekli tutturabilmekte...

    YanıtlaSil
  12. Bu kurabiye konuşuyor sanki Ye beni diyor :)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. MERHABA:)BLOGUNUZA GİRİP BAKIP ÇIKIYORUM...BU CİCİ KIZ BANA GELSİN... KAHVEYE DEDİM OLMADI...BEKLEMEKTEN GİTMEK İYİDİR DEDİM... KURABİYELERİ GÖRÜNCE MUTLAKA KAHVE VARDIR DİYE DÜŞÜNDÜM...ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Hemen geliyorum :) teşekkür ederim..

      Sil
  14. fundacım ne kadar güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Funda ablacım,ellerine sağlık, muhteşem görünüyolar senin armutlar:)
    Şimdi burda gördüm bu tarifini önerini bi hafta kadar önce; yapayım dedim, not aldım bi kenara..
    Dün akşam da yaptım, pratik de bence çok yormadı amaaa; benim armutlarım eridi fırında :/
    Yani böyle bildiğin hanımeller kurabiye kalınlığında kaldılar, pelte gibi yayıldılar falan..
    Çok üzülmedim :) Çünkü lezzetliydi nihayetinde ve misafire falan yapmamıştım yedik löp löp :D
    Ama işte merak ettim neden öyle oldu diye.. Unu artırsam tadı falan bozulur mu acaba bi de öyle deneyeyim mi napayım?
    Ya da başka bi kurabiye tarifiyle denesem olur mu? Un kurabiyesi mesela??
    Bi de ufaktı seninkilere göre, böyle büyükçe yapsam pişmez diye düşündüm ama :/ Sorun o mu acaba?
    Bilemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Un ölçüsünden olmuş olabilir, unu biraz daha arttır istersen ya da başka bir tarifle de deneyebilirsin, önemli olan şekli ;) Şeklini de biraz büyük yapabilirsin, kurabiye nihayetinde elbette pişer canım :)
      Afiyet olsun şimdiden ;)

      Sil