14 Ağustos 2012 Salı

DOMATES SOSLU MAKARNA


Yemek tariflerine kısa bir ara verdikten sonra hepimizin severek yediğini düşündüğüm bir makarna tarifiyle dönüş yaptım. Tabi ki burada makarna bahane, önemli olan domates sosu. Bu sos, kızartmalarda da kullandığım ve eklendiği her yemeğe müthiş bir lezzet katan domatesin en güzel hali bence. Domateslerin bu en güzel dönemini kaçırmadan, domates soslu makarna da yapılması gerekenler arasında ;)


Yapılışına gelince, sıvı yağ koyduğunuz tavaya rondodan geçirdiğiniz domatesleri ekleyerek kavurun, içine birkaç diş sarımsak rendeleyip tuz ve bir tutam da şeker ekleyin ve sos kıvamını alana kadar kaynatın. Dilerseniz bu aşamada fesleğen de ekleyebilirsiniz. Haşladığınız makarnayı servis tabağına alıp üzerine domates sosu gezdirerek (mayonez ya da yoğurt ilavesiyle) servis yapabilirsiniz.
Afiyetle...

10 yorum:

  1. sunum harika canım çekti doğrusu ellerinize sağlık:)

    http://yagmursonrastoprakkokusu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. benım favorimdir makarna ozellikle turşuluuuu bu da çoook lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, çok güzel görünüyor..Dün akşam bizim menümüzde de domates soslu makarna vardı :)Tek fark ben sosa fesleğen eklemiştim, tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım eşimin en çok sevdiği yemek türüdür makarna..bende alıştım sayesinde...afiyetler olsun sevgiler.hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sizlere de hayırlı kandiller...

      Sil
  5. ellerine sağlık canım en az haftada bir bende yapıyorum şu aralar :)
    hayırlı kandiller ...

    YanıtlaSil
  6. ahhh bayılrıım domateslı yogurtlu makarnaya..henüz kahvaltı etmedım ama bu makarnayı kahvaltı nıyetıne bile yiyebilirim :)ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil