Evde yufkanız varsa bu sıcaklarda fırınınızı bile kullanmadan kısa zamanda hazırlayabileceğiniz nefis bir börek ‘tava böreği’. Daha önce bu yazımda anlattığım ‘Tavada gül böreği’ gibi bu böreğin yapımı da oldukça kolay. Tek farkı, bu börek çok katlı olduğundan aralara yoğurtlu-yumurtalı sos kullanıyorum. Ayrıca sahur için de hazırlayabileceğiniz ideal ve pratik bir tarif bu. Böreğinizi akşamdan hazırlayıp, üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kapatırsanız (yufkaların kurumaması için) sahurda böreğinizi hemen pişirip sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Haşlanmış patates, kaşar peyniri gibi farklı içlerle de çeşitli tava börekleri yapabilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi harcı için;
Lor peyniri-beyaz peynir
Küçük bir demet maydanoz
Yapılışı:
- Öncelikle bir kasede yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırparak böreğin sosunu hazırlayın.
- Büyük boy teflon tavanızı yağladıktan sonra ilk yufkayı tavanın dışına taşacak şekilde serin, fazlalıklarını koparıp tavanın zeminine yerleştirin.
- Yoğurtlu sostan sürdükten sonra iç harcını koyarak parçaladığınız yufkalardan dizerek sos-iç harç-yufka şeklinde böreği tamamlayana kadar devam edin.
offf bu görüntü beni delirtecek :)
YanıtlaSil:))
SilÇok güzel görünüyor afiyet olsun. Arman'a öpücükler.
YanıtlaSilçok severim tava böreğini olsada yesem şimdi:))ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerine sağlık,Arman varken böylede hamarat olunmaz ki:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
SilOOO EN ÇOK YAPTIĞIM VE EN ÇOK SEVDİĞİM BÖREEK:)))
YanıtlaSilAfiyetle tatlım :))
Silnefis görünüyor çokda pratik ellerine sağlık
YanıtlaSilO kadar lezzetli görünüyor ki, dün gece sahur için hazırladım :) Dediğiniz gibi akşamdan hazır edip gece pişirdim. Tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilRica ederim :) afiyetler olsun...
Sil