31 Temmuz 2012 Salı

TAVA BÖREĞİ


Evde yufkanız varsa bu sıcaklarda fırınınızı bile kullanmadan kısa zamanda hazırlayabileceğiniz nefis bir börek ‘tava böreği’. Daha önce bu yazımda anlattığım ‘Tavada gül böreği’ gibi bu böreğin yapımı da oldukça kolay. Tek farkı, bu börek çok katlı olduğundan aralara yoğurtlu-yumurtalı sos kullanıyorum. Ayrıca sahur için de hazırlayabileceğiniz ideal ve pratik bir tarif bu. Böreğinizi akşamdan hazırlayıp, üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kapatırsanız (yufkaların kurumaması için) sahurda böreğinizi hemen pişirip sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Haşlanmış patates, kaşar peyniri gibi farklı içlerle de çeşitli tava börekleri yapabilirsiniz.


Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı süt 
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi harcı için; 
Lor peyniri-beyaz peynir
Küçük bir demet maydanoz

Yapılışı:
  • Öncelikle bir kasede yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırparak böreğin sosunu hazırlayın. 
  • Büyük boy teflon tavanızı yağladıktan sonra ilk yufkayı tavanın dışına taşacak şekilde serin, fazlalıklarını koparıp tavanın zeminine yerleştirin.
  • Yoğurtlu sostan sürdükten sonra iç harcını koyarak parçaladığınız yufkalardan dizerek sos-iç harç-yufka şeklinde böreği tamamlayana kadar devam edin.
  • Son olarak kalan bir parça yufkayı en üste koyup tavanın dışına taşan kısımları da üzerine kapatıp fırça yardımıyla yağlayın. 
  • Kısık ateşte böreğin tabanı kızarana kadar pişirin, kızarınca spatula ya da geniş bir tabak yardımıyla çevirin, diğer yüzü de kızardığında böreğiniz servise hazır. 
Afiyetle…

11 yorum:

  1. offf bu görüntü beni delirtecek :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor afiyet olsun. Arman'a öpücükler.

    YanıtlaSil
  3. çok severim tava böreğini olsada yesem şimdi:))ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık,Arman varken böylede hamarat olunmaz ki:)

    YanıtlaSil
  5. OOO EN ÇOK YAPTIĞIM VE EN ÇOK SEVDİĞİM BÖREEK:)))

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor çokda pratik ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. O kadar lezzetli görünüyor ki, dün gece sahur için hazırladım :) Dediğiniz gibi akşamdan hazır edip gece pişirdim. Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil