8 Mart 2012 Perşembe

OYUNCAK FUTBOL TOPU (PATCHWORK YÖNTEMİ İLE)

Bu aralar hala Arman’ın huysuzluklarıyla boğuşmaktayız. Bunun yanında bir de bebek görmeye gelen misafirlerimiz hala devam etmekte. Bir haftadır fırsat bulup da bloğumla da hiç ilgilenemedim, hatta kendime bile vakit ayıramaz oldum. Bir de Pazartesi sabahı eşimin acil olarak ve de süresi belli olmayan bir göreve gitmesi üstüne tuz biber oldu… Neyse ki anneciğim bu sabah yanıma geldi, bir süre böyle idare edeceğiz artık.
Bu karmaşa arasında, arada bulduğum dinlenme vakitlerinde de bebeğime bu futbol topunu yaptım hem artan kumaşlar değerlendi hem de bebeğim için tamamen zararsız bir oyuncak oldu. Düzgün hatları vermesi açısından kartonla kaplayıp elde diktiğimden parmak uçlarımı birazcık zorladı ama oldukça da zevkli bir çalışma oldu.


Yapım aşamasına gelince kartondan hazırladığım beşgen ve altıgen kalıplara göre kestiğim kumaşları, prittle kartonlara yapıştırıp kenar kısımlarından dikerek birleştirme işlemini yaptım. Sıralama ise ortadaki (beyaz) beşgenden başlayarak etrafına altıgenleri, sonra tekrar beşgenleri, sonrasında da tekrar altıgenleri birleştirerek ilerliyor. Bitişinde de top zaten kendiliğinden toparlanıyor. Bu arada beşgenlerin hepsi beyaz, diğer renkler size kalmış, içi de elyaf dolu ;)



20 yorum:

  1. çok hoş olmuş.bende bu yöntemle patcwork örtü yaptım.vakit bulursam elyaf alıp yorganlamasını yapacağım.top yapmayı hiç akıl edememiştim.kalan altıgenlerle top denenebilir.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. çok maharetlisin maşallah... :)

    YanıtlaSil
  3. zeyzey: Ben teşekkür ederim canım..

    Swotpisces: Teşekkürler tatlım :)

    YanıtlaSil
  4. maşallahsize Funda hanım
    her çalışmanız ayrı güzel, elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  5. Ayyy Fundacım, her zamanki gibi süper olmuş yaptıkların. Güzel güzel yaptıklarını görünce kalkıp benim de yapasım geliyorÖpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş olmuş eline sağlık=))

    YanıtlaSil
  7. bence kendine de bir nazar boncuğu yap ve tak canım

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş ya...maşallah sana..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım Arman bey pek bi şanslı:))

    YanıtlaSil
  10. HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık..boşluk buldun hemen elişi:)))aferin sana...Öp oğlunu bizim için

    YanıtlaSil
  12. ne kadar hoş olmuş,bence kendine daha fazla vakit ayırmalısın ,oğluşun kırkı doldu demiştin,emzirdikten sonra annene bırakıp şöyle 20 dk,lığına yürüyüşlere çıkmanı tavsiye ederim,benim eşim de görevde,ama çocuklar sağolsun,böyle idare edeceğiz,allah sana da ,bana da kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Funda hnm.çok güzel olmuş top oyuncak.Oğlunuz büyüsünde bol bol gol atsın bu topla :)))

    YanıtlaSil
  14. çok ama çok güzel olmuş :)) oğluşun hemen büyüsünde oynasın :))

    YanıtlaSil
  15. Ben ilkokul 6ncı sınıfım teknolojı tasarım öğretmenimiz oyuncak yapın dedi bunu yapmaya calısıcam bu arada topun çok güzel olmus oğlunu öp benmı yerıme yardımınız ıcınn çok teşekürler :)

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuş. Prit ike yapıştırdınız. Peki nasıl diktiniz? Karton var sonuçta altında anlayamadım o kısmı. Bir de karton yapıştırmadan nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karton ince olduğu için esniyor, kenarları eşleştirerek dikebilirsiniz ama kalıp kullanmadan dikemezsiniz..

      Sil
  17. Sadece altıngenlerden olmaz mı

    YanıtlaSil