14 Ekim 2011 Cuma

HAMİLELİK KİTAPLARI


Daha önce size bu yazımda bahsettiğim Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’in kitaplarından biri olan “ Hamileyim “ kitabını o zamanlar böyle bir durumum olmadığından ben sipariş etmemiştim, haliyle sınırlı bir sürede yapılan kampanya da bitmişti :) Ben de sanırım ikinci ya da üçüncü ayımızda aldım bu kitabı. Fena sayılmaz, gerekli seviyede bilgilendirici ama yine de beklentimin altında kalan bir kitap oldu.

Bir de Dr. Mehmet Öz’ün Siz serisinden “ Bebeğinizi Beklerken ” kitabını uzun arayışlar sonucunda bulamayınca “ Çocuğunuzu Büyütürken ” isimli kitabını aldım. Bu kitap çok daha hoşuma gitti, ilk nefesten, ilkokula kadar olan bu en önemli dönemde unutulmaması gerekenleri bilimsel temellere dayanarak, basit ve anlaşılır bir şekilde anlatıyor. Bir çırpıda okunacak bir kitap değil vakit buldukça elimden düşmeyen bir kitap oldu bu, en doğru bulduğum ve aklımda kalan cümlesi ise “ çocuk eğitiminde sözleriniz değil, eylemlerinizdir önemli olan. “

3 yorum:

  1. Canim bende cok okudum bu tür kitaplar ama inanki Annelige sen kendin yön ciziyorsun kucagina alinca dahada iyi anlayacaksin insallah

    YanıtlaSil
  2. s.paktunayı inanılmaz antipatik buluyorum, Okanda seyretmiştim, itici ve agresif geldi, ayrıca mesleğiyle ilgili etik olmayan davranışıda çok yansıdı basına, birde anaokulu dergisi varmış, sürekli aranmaktan bıktım artık :)

    bengi semercinin, birlikte büyütelim kitabı başucumda durur benimde...

    YanıtlaSil
  3. ♥ NeSLiNaMe ♥: Eminim öyledir ama okumanın faydası da göz ardı edilemez öyle değil mi :)

    isoon: Öyle mi :) Ben de ara sıra doktorum programında izliyorum, farklı bakış açısı ve alanındaki profesyonelliğini ben beğeniyorum.
    Bengi Semerci'yi de duymuştum, kitabını da merak ediyorum.

    YanıtlaSil