4 Ağustos 2011 Perşembe

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

Bugün de sizlerle domatesli pilav tarifimi paylaşmak istiyorum. Tereyağı ve domates kokulu bu pilavı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Ve işte tarifim…

MALZEMELER
1 bardak pirinç
2 orta boy domates
1 tavuk bulyon
1 kaşık tereyağı
Tuz, sıvıyağ
1,5 bardak sıcak su

YAPILIŞI
Öncelikle pirinci  tuzlu, sıcak suda (20-25 dakika) ıslatın. Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Islatıp beklettiğimiz pirinçleri soğuk suda iyice yıkayıp süzdükten sonra, pilav tenceresine sıvıyağ ve sonrasında pirinçleri ilave ederek kavurun. Pirinçler biraz kavrulduktan sonra domatesleri de ilave ederek domatesler biraz yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Ve tavuk bulyonu 1,5 bardak sıcak suda eriterek kavrulan pirinçlere ilave edin. (Domatesler de sulu olduğundan 1,5 bardak su yeterli olacaktır.) 1 kaşık tereyağını da bu aşamada ilave ederek, pilavı karıştırarak pişmeye bırakın. Sıcak bir ortamda 20 dakika kadar dinlendirin. 
Afiyetle…

2 yorum:

  1. Hımmmm ellerine sağlık,nefis görünüyor.Yalnız bu tarifleri iftardan sonra paylaşsan.:))))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, tarifleri şimdiden veriyorum ki akşam için bir fikriniz olsun ;))

    YanıtlaSil