13 Temmuz 2011 Çarşamba

BURSA GEZİMİZ


Antalya dönüşü bir günümüzü de Bursa’ya ayırdık. Ve ailemizde yıllardır bir gelenek olan sevgili babacığımın çorbacısına (İznik Kenan Çorba) uğradık ve güzel bir balık çorbasıyla açılışı yaptık.



Sonrasında yola koyulduk ve ani bir kararla Gemlik’te bir çay molası verdik. Çaylarımızı içip birer de maraş dondurması aldıktan sonra Bursa yoluna düştük.


Sonunda yolumuzu bitirip Heykel’ de bir otopark bulup arabamızı bırakır bırakmaz Kebapçı İskender’in yolunu tuttuk. 


 (Resme tıklayarak Kebapçı İskender'in hikayesini okuyabilirsiniz)


Kebaplarımızı (babacığımın tavsiyesiyle) üzüm şırasıyla birlikte bir güzel yedikten sonra yürüyerek Yeşil’e çıktık. Ve yemeğin üzerine çaylarımızı içmek üzere Bursa’nın güzel manzarası eşliğinde Hünkar Çay Bahçesi’nde bir mola verdik.


Ve sonrasında Emir Sultan’ı ve içinde mezarı bulunan Zeki Müren’i ziyaret ettik.


Dönüşte yolumuzun üzerinde bulunan Somuncu Baba Pastahanesi’nden Bursa’nın en sevdiğim lezzetlerinden biri olan Tahinli’lerden alıp yiyerek yolumuza devam ettik.



Ve Heykel’e doğru indiğimizde Bursa Kent Müzesi’ne uğradık. Aslında daha önceleri de ziyaret etmiştim bu müzeyi ama eşime de göstermek istedim. Flaşı açık olmamak suretiyle fotoğraf çekmek serbestti ama ben müzeyi incelemekten çok da fazla fotoğraf çekememişim.

Bu kutu 50’li yıllara ait bir makyaj kutusuymuş..


Bunlar da esnaf dükkanlarından örnekler..




Bunlar da Zeki Müren’in müzede sergilenen kıyafetleri..


Ve Bursa Hatırası..


Aslında Tophane’ye gitme fikrimiz de vardı ama müze gezimiz de bittikten sonra o yorgunlukla düştük yollara. Dönüş yolunda da İznik Gölü kıyısında bir çekirdek-çay molası verdik. İznik’in meşhur köftecisi Köfteci Yusuf’ta köfte yemeden gitmek olmazdı haliyle, biraz acıkmamızı bekledikten sonra :) Köfteci Yusuf’un yolunu tuttuk ve o çok güzel sofrasıyla akşam yemeğimizi de orada yiyerek bu güzel günü sonlandırmış olduk. Yemeklerin güzelliğiyle fotoğraf çekmeyi unutmuşum ama bir daha ki gidişimde daha detaylı bahsedeceğim. Eğer yolunuz düşerse denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum Fiyatları uygun, kalitesi ve servis hızı harika. Ne yapın edin, bir gün mutlaka uğrayın, üzerine de bir porsiyon kaymaklı ekmek kadayıfı yemeyi ihmal etmeyin diyorum :)

Ve sizlere kocaman sevgilerimi gönderiyorum...

10 yorum:

  1. Ozelliklede ilk fotona hayran kaldim canim masallah sana:)aklim ise iskenderde kaldi:)guzel resimleri bizler ilede paylasimin icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin tatlım,özlettin kendini :)
    Ne güzel doyasıya gezmişsiniz...HErşey müthiş gözüküyor,yiyecekler iştah kabartıyor,ama sen o kadar çok şeyi yiyip nasıl böyle incecik kalıyosun,kıskanıyorum valla :)

    YanıtlaSil
  3. Aklımda olsun bebek sağol, gülen yüzün de gezilerin de daim olsun mucx

    YanıtlaSil
  4. AskinAy: Canım çok naziksin, çok teşekkür ederim. Sevgilerimle..

    Aktuelmoda: Hoş bulduk tatlım, ben de bilmiyorum inan canım benim :)

    ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ : Tatlım, çok teşekkür ederim, muckk..

    YanıtlaSil
  5. Ohhh sefanız olsun,iyi gezmişsiniz.:)

    YanıtlaSil
  6. Funda'cım merhaba sayfana tesadü fen ulaştım ve Bursa gezini okudum Bende 4 senedir Bursa'da yaşıyorum fakat daha Emirsultana gitmek kıs met olmadı
    Sanırım Adana'da yaşıyorsun ben çokk seviyorum Adana'yı eşim oralı her yaz izinlerde ordayım.Hele o baraj gölü Mado denince akan sular durur zaten:)
    Nezih mekan bulamadığından bahset mişsin Gazipaşa Bulvarında papağan pizza harika bir yer çok severim çok temiz mekanlar var bence:)))
    Sevgiler bende beklerim...
    Birde sanırım bebek bekliyorsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar
    2 yıldır buradayım ben de ama dediğim gibi, hala istediğimiz gibi bir mekan bulamadık, dediğiniz yerler de aklımda.
    Çok memnun oldum, güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. bu güzel blogu geç farkettim:( hepsine göz gezdirirken bir bursalı olarak, bu yayınınıza yorum yazmak istedim. güzel bir gün geçirmişsiniz. bebişinizin gelmesine de az kalmış, hayırlısı olsun.
    bursa'dan kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim canım, ben de memnun oldum. Adana'dan da size kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil