8 Haziran 2011 Çarşamba

KAYTAZ BÖREĞİ

“Soframız“ adında bir yemek programı var bir süredir, siz de izliyorsunuzdur belki. Aslında çok güzel tarifler var, en güzel yönü de yöresel tarifler oluşu benim için. Ama pek tv izleyemiyorum, geçenlerde tam da bu tarifi yaparlarken izlemiştim Hatay yöresine ait bir börekmiş, denedim çok da nefis oldu. Siz de denemek isterseniz işte tarifi..


HAMURU İÇİN MALZEMELER
2 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su ve un

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER
250 gr kıyma
2-3 tane ince kıyılıp suyu sıkılmış soğan
2 kaşık domates salçası
Karabiber, pul biber, tuz
Bolca nar ekşisi

YAPILIŞI
  • Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini ılık suda eritip, un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın. 
  • İç harcı için bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırarak, yoğurun. 
  • Bir tavada 2-3 kaşık tereyağı ve 1 çay bardağı kadar zeytin yağını karıştırıp eritin. 
  • Mayalanan hamuru 3 ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 
  • Bir fırın tepsisini yağlayıp bezeleri, erittiğiniz yağ ile teker teker yağlayarak ellerinizle bastırarak incecik açın. Açtığınız hamurları kare şeklinde olacak gibi dörde katlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Bütün bezeler bittiğinde tepsiye koyduğunuz ilk bezeden başlayarak (çünkü açtığınız hamurlar tepside de iyice mayalandığından gevşemiştir) boşluk kalmaması için parmaklarınızın ucuyla açtırarak birbirlerine bitiştirin.
  • Son olarak yoğurduğumuz iç harçtan hamurların tam ortalarına 2 şer kaşık harçtan koyarak biraz yaydırın. 
  • Ve 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyetle..

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık tatlım,nefis gözüküyor,afiyet oldu inşallah :)Malum etle aram yok ıspanaklı nasıl olur acaba,öyle deniycem..

    YanıtlaSil
  2. tarifi arşivime kopyalayım dedim olmadı:) görüntü enfes..

    YanıtlaSil
  3. Zaten çok nefis görünüyor.En kısa zamanda bende diyeyim.

    Selamlar;

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  5. NEFİS GÖRÜNÜYOR HEMDE KIYMALI PİDE GİBİ ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  6. ilk kez duydum bu böreği ama görüntü süper =)
    tadıda eminim ki süperdir...
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor =)

    YanıtlaSil
  7. Fundaaaaaaa yakıştı mı bu sana?
    İnsan Edi gel annem yaptım sana özel yiyelim demez mi?
    Bak küserim bilesin .P
    şaka bi yana değil harbi yaparsan gelirim hehe mucx canım

    YanıtlaSil
  8. Aktuelmoda: Teşekkür ederim canım, ıspanaklı bilmiyorum ama peynirlisi de süper olur tatlım :)

    YETENEK-SİZİN: Canım, çok merci..

    Aycan: Teşekkür ederim canım, sevgiler..

    Şule: Teşekkürleer :)

    GÖNÜL: Çok teşekkür ederim..

    habinos: Canım, çok merci..

    ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ: Tatlıııım sen gel yeter ki ben sana neler yapmam şekerim hey heeey :)

    YanıtlaSil
  9. BEN SIKLIKLA YAPARIM HATAY BÖREGI MALUM GECE YARISI SIMDI BILE YAPCAM ENFISS BIRR BÖREK TARIFI DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM

    YanıtlaSil