16 Mayıs 2011 Pazartesi

KUŞ ÜZÜMLÜ PATLICANLI PİLAV


MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tane patlıcan
1 tablet tavuk bulyon
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ, sıcak su

YAPILIŞI
Öncelikle pirinci tuzlu, ılık suda 20 dakika kadar beklemeye bırakın. Patlıcanı yıkayıp, soymadan ince ince boyuna dilimleyin ve az sıvıyağ koyduğunuz tavada kızartın.
Pilav tenceresine iki bardak sıcak suyu, tavuk bulyonu, tuzu, kuş üzümünü ve tereyağı ilave edin, bulyon eriyene kadar, kuş üzümleri de biraz yumuşayana kadar kısık ateşte 3-4 dakika kaynamaya bırakın.
Ilık suda beklettiğiniz pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav pişip, biraz demlendikten sonra geniş bir kaseye kızarttığınız patlıcanları dizin, üzerine pilavı dökün, patlıcanların uzun kalan kısımlarını pilavın üzerine kapatın ve servis tabağına ters çevirin. 


Afiyet olsun.. 

9 yorum:

  1. PİLAVIN HER HALİNİ HER ÇEŞİDİNİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyot.Ellerinize sağlık.


    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  3. çok şık olmuşlar fundacım:)
    eline sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. görüntü nefis ne güzel bir sunum

    YanıtlaSil
  5. Patlıcalı,üzümlü olurda süper olmazmı
    Ellerine sağlık nefiss görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. CANDAN TARİFLER: Teşekkür ederim canım, sevgilerimle..

    Aycan: Teşekkür ederim Aycancığım, sevgilerimle..

    yemekbiraşk: Canım, teşekkür ederim, sevgilerimle..

    GÖNÜL: Merci canım :)

    Hayat Cafe: Çok teşekkür ederim canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Eminim lezzetide görüntüsü gibi süperdir.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. yemek sunumlarınız çok şık, insan yemeye kıyamaz gibi. :)

    YanıtlaSil
  9. nisamu: Teşekkür ederim :)

    Swotpisces: Canım, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil