17 Mayıs 2011 Salı

KOLAY PİZZA

Bu pizza tarifi, bir takvim yaprağında görüp yıllardır da çok hoşumuza giderek yaptığım bir tariftir. Öncelerden evlerimizde bulunan takvimler de dolu doluydu bence, benim en çok hoşuma giden yemek tarifleri kısmıydı. Ama artık o yapraklı takvimlerden bulamıyorum, başka evlerde gördüklerimi de inceliyorum ama tamamen boşluk doldurmaca gibiler. Aslında deneyip beğendiğim tarifleri hemen defterime not ederim ama bu takvim yaprağını atmamışım yıllardır, tarihine bakarsanız 2002 yılını gösteriyor :)


İşte o zamandan bu zamana gelen ve biraz da benim yorumumla değişime uğrayan, yıllanmış kolay pizza tarifi..

MALZEMELER
4 tane yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
3 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk, domates, biber, zeytin, mısır…

YAPILIŞI
Fırın tepsisini yağlayın, ilk yufkayı büzdürerek tepsiye yerleştirin ve yufkayı, erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı da parçalayarak yerleştirin. Bu arada bir kasede sütü, yumurtaları ve kalan tereyağı çırpın. Yerleştirdiğiniz yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Sadece en üst kat için tepsinin boyutundan biraz büyük bir yufka kesin, kalan parçalarını aralara koyun, en üst için ayırdığınız yufkanın artan kısımlarını içe doğru kıvırarak kapatın. Kalan sosu yufkaların üzerine dökün, biriken yerleri de bıçakla birkaç delik açarak dağıtın, bir kasede karıştırdığınız salça ve kekiği fırça yardımıyla üzerine sürün ve son olarak istediğiniz malzemeleri dizin.  



180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Son olarak tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirlerini döküp 5 dakika daha peynirler eriyene kadar fırına verin, pizzanız hazır.. 


Afiyetle ...

4 yorum:

  1. bu pizza muhakkak denenmeli, ben denemesem bile anneme yaptırılmalı :)

    YanıtlaSil
  2. canım bu pizza nefis olmuş, süper görünüyor, neler neler yapmışsın, ellerine sağlık harika tarifler hem damağa hem göze hitap ettiriyorsun bence =)

    YanıtlaSil
  3. Maya'nın Cicileri: Bir şekilde mutlaka dene canım :) sevgilerimle..

    Mekila: Çok incesin canım, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Tarifiniz icin T.ederim hanimefendicigim denicem insaallah

    YanıtlaSil