1 Şubat 2011 Salı

REÇELLİ KURABİYE

MALZEMELER
1 paket margarin
4 kaşık pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı (beyazı üstüne)
Aldığı kadar un

ÜZERİNE
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı dövülmüş fındık

YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Ortasını parmağınızla hafif bastırdıktan sonra önce yumurta beyazına, sonra dövülmüş fındığa batırıp tepsiye yerleştirin. 175 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar piştikten sonra soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına birer çay kaşığı reçel ya da marmelat koyarak serviz yapabilirsiniz. Afiyetle…

4 yorum: