3 Ocak 2011 Pazartesi

TAVADA PİZZA

Tahmin ediyorum ki pizzayı sevmeyen yoktur. Tavada olması itibariyle yapımı da zahmetsiz. İnanın son derece de lezzetli oldu. İşte bunun için de mutlaka tavada pizzayı denemenizi öneriyorum. İşte tarifi.. 
Hamuru için:
MALZEMELER
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvıyağ
1 şişe soda
1 paket toz maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİNE
1 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı kekik
Domates, yeşil biber, zeytin, sucuk, kaşar peyniri 

YAPILIŞI
Önce derin bir kabın içinde ılık süt, tuz, şeker ve mayayı eriyene kadar karıştırıyorum. Sonra sırasıyla sıvıyağ, soda ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyorum. Ve hamuru 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyorum.
Mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde beze yapıp yağlanmış tavaya koyarak, parmaklarımla tava genişliğindeki pizza hamurunu elde edene kadar genişletiyorum. Salça ve kekiği karıştırıp hamurun üzerine fırça yardımıyla sürüyorum.
Son olarak üzerine dilimlenmiş sucuk, domates, biber, çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş zeytin ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek ocağın büyük gözünde en kısık ateşte pişmeye bırakıyorum. Bu kadar.. 

Ve üzerine ince kıyılmış maydanozla servise hazır oldu. Ve de afiyetle yendi :)

4 yorum:

  1. Mayali hamurun tavada pismesi cok ilginc. Sanirim hamuru cok ince acmak gerekiyor? Firinda pisirmekten cok daha pratik gibi. Hamur citir citir oluyormu bari? Cok merak ettim.

    Paylasim icin sagol, ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  2. Aynen pizza hamuru kalınlığında açtım. Kısık ateşte pişirdiğim için hamur çok güzel kabardı, altı da pembeleşene kadar pişirdim. Hem pratik hem de çok lezzetli kesinlikle tavsiye ediyorum.. (NOT: Fikir artan poğaça hamurunu değerlendirmeyi düşünürken çıkmıştır :)

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyo. ben de geçenlerde sizin blogunuzdaki diğer pizza tarifini görüp denemiştim. çok güzel oldu :) yalnız ben malzemelerini hamurun üzerine koymadan önce kekikli salçalı sos yapıp sürdüm. tavsiye ederim. öyle de çok güzel oluyo

    YanıtlaSil
  4. Canım ya ben de yaptım tabi ki kekikli sos yazmayı unutmuşum hemen ekliyorum :)

    YanıtlaSil