10 Ocak 2011 Pazartesi

KIRMIZI TURP CACIĞI

Oktay ustadan gördüğüm ve merak edip hemen uyguladığım bir tarif. Sayısız faydası olan bir bitki olarak, mevsimi geçmeden denemek isteyenlere işte tarifi..

MALZEMELER
Kırmızı turp
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Zeytin yağı (üzerine)

YAPILIŞI
Ezilmiş sarımsakları, iyice çırpılmış yoğurtla karıştırın. Turpu rendeleyin, (cacığı sulandırmaması için) önce elinizle iyice suyunu sıkıp ondan sonra sarımsaklı yoğurda ilave edin. Tuzunu da ekleyip, kaselere paylaştırın. Turpun kabuklarını ince ince kıyıp üzerini süsleyin. Ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Servise hazır ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder