9 Aralık 2010 Perşembe

ISPANAKLI İRMİK TATLISI

Malzemeler
15-17 yaprak ıspanak
1 su bardağı su
4 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı teryağı
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN
2 su bardağı süt
3 kaşık irmik
4 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı kadar tereyağı

Hazırlanışı
Ispanak yapraklarını 1 su bardağı su ile rondodan geçirip suyunu süzdüm. 4 bardak sütün içine ıspanak suyunu, irmiği, şekeri ilave edip göz göz olup koyulaşana kadar pişirdim. Tencereyi ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekledim iyice karıştırıp, su ile ıslatılmış kare borcama döktüm. Biraz soğuyunca, üzeri için ayrı bir tencerede tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırıp aynı şekilde pişirip üzerine döktüm. Bunun yerine isterseniz üzerine 1 paket vanilyalı puding yapıp da dökebilirsiniz. Afiyetle.. 

8 yorum:

  1. Harika görünüyor...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Fundacığım,maşallah sana..
    Ne güzel bir renktir o öyle..
    Harika olmuş canım,ellerine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. selamlar funda...
    zengin bir blog,güzel bir yüz,hamarat mı hamarat eller,tatlı bir dil.insanı bir bloğa sürükleyen başka ne kaldı geriye.maşallah diyorum.
    ilk kez görüyorum ıspanaklı irmiği ve çok yakışmış ki fıstık yeşiline bayılırım.elerine ama en önemlisi fikrine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederiyorum, ne kadar naziksiniz, çok memnun oldum. Adana'dan sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sunum için oldukça şık gözüküyor,deniycem bunu,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil