Hafif tatlıları tercih edenler için yapımı oldukça kolay, güzel bir tarif daha vereceğim bugün sizlere. Sadece dikkat etmeniz gereken tek şey muhallebiyi hazırladıktan sonra buzdolabında katılaşması için bekletmeniz böylece kalıptan çıkardığınızda şekli bozulmuyor. İşte size benim tatlı ördeklerimin tarifi:)
MALZEMELER
1 litre süt
2 fincan un
10-11 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Muhallebi malzemelerini (hindistan cevizi ve tereyağı hariç), orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olup kaynamaya başlayınca hindistan cevizini ekleyip, karıştırın. Ocağı kapatın ve tereyağı ekleyin. Mikser ile en az 5 dk. muhallebi ılınıncaya kadar çırpın. Dilim dilim servis yapmak isterseniz hafifçe sudan geçirip, ıslattığınız kare borcama dökün (ben küçük yuvarlaklar elde etmek için yumurtalıklara koydum, Süslemeleri için de kayısı ve damla çikolata kullandım) Ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapın. Afiyetle...
ay inanmıyorum cok cici olmuslar yemeye kıyamaz insan :)
YanıtlaSilay ne şirinler:)
YanıtlaSilçok zevkli ve yaratıcısın canım.öpüyorum...
Teşekkür ederim, siz de çok tatlısınız..
YanıtlaSilbayıldımm tebessüm etmemek mümkün değil :) eline sağlık canım..
YanıtlaSilne kadar şekerler bunlar böyle, elinize sağlık. :P
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilbayıldım bu şekerlere yemek blogumda deneyeceğim sıcacık sevgiler
YanıtlaSilhttp://ezgininmutfagi.blogspot.com/
Teşekkür ederim. Sevgiler..
YanıtlaSilçok şirin ama bunlar :)
YanıtlaSil