24 Aralık 2010 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ MUHALLEBİ

Hafif tatlıları tercih edenler için yapımı oldukça kolay, güzel bir tarif daha vereceğim bugün sizlere. Sadece dikkat etmeniz gereken tek şey muhallebiyi hazırladıktan sonra buzdolabında katılaşması için bekletmeniz böylece kalıptan çıkardığınızda şekli bozulmuyor. İşte size benim tatlı ördeklerimin tarifi:)
MALZEMELER
1 litre süt
2 fincan un
10-11 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Muhallebi malzemelerini (hindistan cevizi ve tereyağı hariç), orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olup kaynamaya başlayınca hindistan cevizini ekleyip, karıştırın. Ocağı kapatın ve tereyağı ekleyin. Mikser ile en az 5 dk. muhallebi ılınıncaya kadar çırpın. Dilim dilim servis yapmak isterseniz hafifçe sudan geçirip, ıslattığınız kare borcama dökün (ben küçük yuvarlaklar elde etmek için yumurtalıklara koydum, Süslemeleri için de kayısı ve damla çikolata kullandım) Ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapın. Afiyetle...

9 yorum:

  1. ay inanmıyorum cok cici olmuslar yemeye kıyamaz insan :)

    YanıtlaSil
  2. ay ne şirinler:)
    çok zevkli ve yaratıcısın canım.öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, siz de çok tatlısınız..

    YanıtlaSil
  4. bayıldımm tebessüm etmemek mümkün değil :) eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. ne kadar şekerler bunlar böyle, elinize sağlık. :P

    YanıtlaSil
  6. bayıldım bu şekerlere yemek blogumda deneyeceğim sıcacık sevgiler
    http://ezgininmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil