23 Aralık 2010 Perşembe

HARDAL SOSLU BROKOLİ

Brokoli sevmeyenlere bir de bu sosla denemelerini tavsiye ederim. Hardalı tek başına sevmeyenler merak etmeyin, hardal bu sosun içinde güzel bir tat veriyor.
 
Yapılışı da şöyle: Brokolileri çiçeklerine ayırıp, az su ile 8-10 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı, yeşilliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve soğuk suya tutun. (Brokoli ile yarı yarıya karnabaharda kullanabilirsiniz, o da bu sosla çok hoş oluyor)
Brokoliler haşlanırken bir kapta, bir kase yoğurt, 1-2 yemek kaşığı hardal, 3-4 yemek kaşığı mayonez ve tuzu pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın ve haşlanmış ve servis tabağına dizilmiş brokolilerin üzerine gezdirin. Afiyetle..

4 yorum:

  1. brokolinin haşlanmışını nedense pek sevemedim ben, çiğ daha çok seviyorum:)
    hardaldan da pek hoşlanmam ama bu sos güzel görünüyor, denemek lazım;)

    YanıtlaSil
  2. Damak zevki farklı tabi ki ama bu sosla denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim brokoliyi ama ben haşlamam buharda pişiririm vitaminide gitmiyor. Sosu denicem ama güzele benziyo. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil