22 Kasım 2010 Pazartesi

KOLAY SOSYETE MANTISI


MALZEMELER (3-4 kişilik)

2 adet yufka
250 gr kıyma
2 adet soğan
Karabiber, kimyon, pul biber
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak


Öncelikle bir tavaya sıvıyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup biraz kavuruyorum. Ve ardından 250 gr. kadar kıymayı, yeteri kadar tuzu ekliyorum ve pişmeye bırakıyorum. Ocaktan aldıktan sonra biraz pul biber, biraz karabiber ve kimyonu ekliyorum. İç harcı hazır.

Yufkaları da açarak birer birer tezgaha yayıp dörde bölüyorum. Süt ve sıvıyağ karışımı hazırlayıp, üzerlerine ikişer kaşık gezdiriyorum. Geniş taraflarına kıyma harcından yeteri kadar koyup gül böreği gibi sarıyorum ve yağlanmış tepsiye diziyorum. Böreklerin üzerine 1 yumurta sarısı, 1-2 kaşık yoğurt karışımını sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar kızartıyorum. Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlıyorum. Bir kaşık tereyağını eritip, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi üzerine atıp kızdırarak ocaktan alıyorum. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdiriyorum. Ve sosyete mantılarımız servise hazır.

 Afiyetle… 

4 yorum:

  1. Sosyete mantısı benim de çok sevdiğim bir lezzettir. Bu arada blogunuz hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, çok naziksiniz.

    YanıtlaSil
  3. Ben bir parçasını aldım, yedim, ellerine sağlık, gidiyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun Banu hanım, sevgilerimle..

    YanıtlaSil