26 Temmuz 2012 Perşembe

FIRIN POŞETİNDE TAVUK BUT


En pratik pişirme yöntemlerinden biri de fırın poşetinde yemek pişirmek herhalde. En güzel yanı da yağının ve suyunun içinde kalarak tavuğu kurutmadan pamuk gibi pişiriyor olması bence. Kısa sürede kallavi bir yemek hazırlamak isteyenler için mükemmel bir yöntem.


Malzemeler
6-7 adet but baget
2 tane patates
3-4 tane küçük soğan
1 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı salça
2-3 diş dövülmüş sarımsak
Pul biber, tane karabiber, tuz
Zeytinyağı 

Yapılışı
  • Büyük bir kasenin içine yoğurt, salça, sarımsak, pul biber, karabiber, tuz ve zeytin yağını alarak iyice karıştırın. 
  • Bütün malzemeleri bu sostan geçirerek fırın poşetine doldurun. Poşetin ağzını kapatıp, fırın kabına yerleştirdiğiniz poşetin üzerini çatal yardımıyla birkaç yerinden delin. 
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Nar gibi olacaktır ama daha da kızarmasını isterseniz, poşeti kesip açarak tavukların 10 dakika daha kızarmasını sağlayabilirsiniz.

13 yorum:

  1. harika aaçıkcası knorun sosunu beğenmemiştm bunu denicem öperim ;)

    YanıtlaSil
  2. görünüm şahane sen şahanesin daha ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  3. pembe mor alg: Sevgiler canım..

    Nilgün Komar: Teşekkür ederim efendim..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık fundacım ne güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. bu akşam sanırım bunu ve nohutlu salatanı deneyeceğim. harika görünüyorlar. ellerine sağlık.
    bloğuma beklerim: bebeko-elc.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Denedim çok güzel oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil