18 Temmuz 2012 Çarşamba

DİVRİĞİ PİLAVI


Lezzet dergisinin birbirinden güzel tarifleri olan ‘Pilavlar’ ekinden denediğim farklı ve lezzetli bir tarif daha. Davet sofralarınızda ikram edebileceğiniz çok özel bir tarif bence. Tarifi de şöyle...


MALZEMELER

   2 su bardağı pirinç
   1 su bardağı haşlanmış nohut
   400 gr. kadar kuşbaşı dana eti
   3 yemek kaşığı tereyağı
   2 adet soğan
   3 su bardağı su
   1 çay bardağı kuru üzüm
   1 çay kaşığı yenibahar
   Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Pirinci ılık, tuzlu suda 20 dakika bekledikten sonra iyice yıkayıp suyunu süzün. Eti tencerede biraz su ilavesi ile haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin, yemeklik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Baharatları ekleyin. Haşladığınız et, nohut, üzüm, pirinç ve suyu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçleri ezmeden harmanlayıp servis yapın.


Afiyetle…

7 yorum:

  1. ellerine sağlık fundacım çok güzel bir pilav olmuş..

    YanıtlaSil
  2. hımmmhhh pek bi nefis görünüyor.Ellerine kollarına sağlık güzel anne.

    YanıtlaSil
  3. Fundacım aynısından bende de var ama sanırım pilav çok sevmediğimden pek denemiyordum ama acayip iştahlandırdın beni.:) Bi karıştırayım tekrar tariflere bakayım.. Umarım seninki kadar güzel görünür.! Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Aycan: Teşekkürler canım benim :)

    Simge Keskin: Ben hepsini denemeye kararlıyım, şimdiye kadar yaptıklarım hepsi de birbirinden güzeldi canım sen de dene ;) Teşekkürler, sevgiler tatlım..

    sema: Merci tatlış..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık şekerim.. ramazan listesine almak lazım :)

    YanıtlaSil