14 Ağustos 2018 Salı

KOLAY LİMONATA TARİFİ


Bu sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak son derece pratik bir limonata tarifim var bugün size. İçinde portakal da olduğundan meyve suyu da diyebiliriz aslında. Pişirme, rendeleme yok, hazırlaması 15 dakikanızı alıyor, sadece 3-4 saat bekleme süresi var onu da akşamdan yapıp dolaba koyarsanız sabaha miss gibi meyve suyunuz hazır olur.
Bizim eve asitli içecekler zaten girmiyor. Bunun tadına baktıktan sonra Arman ‘anne bir daha limonata da almayalım, hep sen yap’ dedi. Umarım sizinkiler de sever ;)


Malzemeler
1 limon
1 portakal
2,5-3 litre su
1 su bardağı şeker
Birkaç dal nane

Yapılışı
Portakal ve limonu yıkayıp dondurucumuzda donduruyoruz. Yapmaya başlamadan 10 dakika önce dondurucudan çıkarmanız yeterli. Hafif yumuşayan limon ve portakalı dilimleyip (varsa çekirdeklerini ayıklayıp) üzerine şekeri de ekleyip rondoda iyice çekiyoruz. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 bardak kadar suyu ekleyip, şekerin erimesi için, biraz daha karıştırın. Bu şekilde buzdolabına alıp 1-2 saat bekletin. Sonrasında bir sürahi ya da tencerede kalan suyu da ekleyerek hepsini karıştırın, içerisine nane yapraklarını da ilave edip buzdolabında 2 saat kadar daha dinlenmeye bırakın. Son olarak bir tülbent kullanarak süzdüğünüzde (ince bir süzgeç de kullanabilirsiniz) ev yapımı limonatanız içmeye hazır.


Not: Şeker ve su oranını kendi zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Afiyetle…

1 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerinize sağlık, annem sıkarak yapıyor ama sizinki daha kolay ve kabuklu olduğu için daha vitaminli gözüküyor. Bende deniyim hemen 🤗😙

    YanıtlaSil