1 Ağustos 2018 Çarşamba

KIYMALI BAMYA YEMEĞİ

Yaz yemeklerinin güzellerinden bamya bugünün yemeği. Bamya yemeği pişirmek sünme ihtimali ile bir çoğumuzun korkulu rüyası. Ama sadece birkaç püf noktasına dikkat ederseniz böyle bir durumla karşılaşmayacağınızı göreceksiniz.
İlk olarak bamyaları yemeği yapmaya başlarken ayıklayıp çok bekletmemelisiniz. Tarifte de anlattığım gibi, bamyaları ekledikten sonra hemen limon suyunu eklemeli ve yemeği çok karıştırmamalısınız.


Tarif;
Yarım kilo bamya için;
Sıvı yağ koyduğunuz tencerede 2-3 kaşık kadar kıymayı kavurun, suyunu salıp geri çektikten sonra kavrulan kıymanın üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Bu arada irice bir domatesi rondoda çekin ve kavrulan soğanların üzerine ekleyin. Domates de piştiğinde üzerine ayıkladığınız bamyaları ekleyin, yarım limon suyunu -bu aşamada- sıkın, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz ve bir buçuk bardak kadar suyu ekleyip sadece bir kez karıştırın. Ocağın altını kısın ve -hiç karıştırmadan- yarım saat kadar pişmeye bırakın.
Afiyetle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder