24 Ağustos 2015 Pazartesi

MAYALI-AYÇEKİRDEKLİ POĞAÇA


Hepimizin tarif defterinde favori bir poğaça tarifi vardır mutlaka. Benim de en sevdiğim mayalı poğaça tarifimdir bu. Hamurunu yoğurması da şekillendirmesi de ayrı bir keyifli geliyor bana.. Lezzetiyle, pamuksu yumuşaklığıyla da deneyen herkesten tam not alıyor..


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket yaş ya da kuru maya 
1 su bardağı sıvıyağ 
Aldığı kadar un

İç harcı
1 kase beyaz peynir
Yarım demet dereotu 

Yapılışı
Yoğurma kabına, önce mayayı,tuz ve şekeri alıp üzerine, ılık su ve ılık sütü dökün, karıştırıp 5 dakika kadar mayayı erimeye bırakın. Mayanın eridiğinden emin olduktan sonra sıvı yağ ve azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve yarım saat mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı için; beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
Mayalanmış hamuru şekillendirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Yarım saat kadar da tepsi mayası için dinlenmeye bırakın. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ya da ayçiçeği serptikten sonra 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyetle…
Not: Bu malzemelerden, 2 tepsi poğaça çıkıyor.
Afiyetle...

2 yorum:

  1. görüntü çok güzell ..tarif için teşekkürler , ellerinize sağlık

    YanıtlaSil