15 Mart 2015 Pazar

YAŞ MAYALI POĞAÇA


Boş kaldığım vakitlerde hamur işleriyle haşır neşir olmayı çok seviyorum. Hele de bu vakitler hafta sonu kahvaltılarına denk geliyorsa saatlerce mutfaktan çıkasım gelmiyor. Bir de eve yayılan o mayalı hamur kokusunun beni ne kadar mutlu ettiğini size anlatamam. Bu tarif, en beğendiğim mayalı hamur tariflerimden biri, blogda olmadığını fark edince hemen eklemek istedim. Deneyince bayılacaksınız ;)


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ 
Aldığı kadar un

İç harcı
1 kase beyaz peynir
Yarım demet dereotu

Yapılışı
Yoğurma kabına, önce yaş mayayı ve şekeri alıp üzerine, ılık su ve ılık sütü dökün, karıştırıp 10 dakika kadar mayayı erimeye bırakın. Mayanın eridiğinden emin olduktan sonra sıvı yağ, tuz ve azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun, hamuru sıkıca sarın ve yarım saat mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı için; beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın, sekize bölün, sigara böreği sarar gibi sarıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.


Yarım saat kadar da tepsi mayası için dinlenmeye bırakın. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Not: Bu malzemelerden, 2 tepsi poğaça çıkıyor.

Afiyetle…

4 yorum:

  1. Üfff mükemmel görünüyor
    daha şimdi kendi bloğumda göbek eritmek için püf noktaları yazmışken bu poğaçalara ağzımın suyunun akması hiç etik olmadı bak, hemde hiç :D

    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil