30 Aralık 2014 Salı

KENDİN YAP: DEKORATİF KEÇE ÇİÇEKLER


Canlı-cansız çiçeğin her türlüsünü çok seviyorum ama Arman’dan sonra canlı çiçeklerimin sayısı biraz azaldı tabi haliyle, artık daha azıyla yetinmeye çalışıyorum :) Fakat gözlerim de salonumuzun bazı köşelerinde bir renk arıyordu, elimdeki küçük parça keçeleri de değerlendirme kapsamında böyle bir demet çiçeğim olmuş oldu.


Yapım aşaması oldukça basit ama yine de kısaca özetlemek gerekirse; çiçekler için herhangi bir kalıp kullanmadım, hepsi doğaçlama oldu, sadece kenarları tırtıklı olanları keserken sürfile makası kullandım. Yapıştırmada silikon tabancası, çubuk olarak da uzun kürdan görünümlü şişlerden kullandım.



29 Aralık 2014 Pazartesi

PAYETLİ PANTOLON


Bu yıl kış modasında pullu-payetli kıyafetler ön sıralarda yerini alınca ben de geçtiğimiz yıl Zara indiriminde aldığım payetli pantolonumu dolabımda ön sıralara geçirdim. Günlük kombinlerde en sevdiğim kullanım şekli, sade ve düz renklerde tişört, gömlek ya da kazakla kullanımı. Bu defa kazakla açılışını yaptım, havalar ısındığında da tişörtlü kombinle görüşürüz ;)





trenç-sammydress / kazak ve pantolon-zara / çanta-dresslily / ayakkabı-oasap / broş-koton / gözlük-sheinside

26 Aralık 2014 Cuma

GÜL POĞAÇA


Mayalı poğaça denildiğinde benim akla ilk gelen tariflerimden biridir bu, farklı bir sunum olarak en beğendiğim şekli de gül. Özellikle gün sofralarında, şık sunumuyla oldukça ilgi topladığını da söylemeden geçemeyeceğim. Kahvaltıya yaptığım için ben bu defa iç harcı olarak ev salçası kullandım ama zeytin ezmeli, haşhaşlı, tahinli versiyonları da müthiş oluyor.


Yapılışına gelince;

MALZEMELER

1 bardak ılık süt
1 bardak sıvı yağ
1 şişe maden suyu 
1 paket toz maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üzerine)

İç harcı olarak;
Ev salçası


YAPILIŞI
İlk olarak hamuru yoğuracağınız kaba tuz, şeker, maya ve maden suyunu ekleyin, maya eriyene kadar iyice karıştırın. Sonra sırasıyla ılık süt, sıvı yağ ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve hamuru sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru fotoğraftaki gibi şekillendirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Tepside de yarım saat kadar mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Gülleri yan koyarak bu şekilde farklı bir sunum da yapabilirsiniz.


Afiyetle…

21 Aralık 2014 Pazar

KÜRKLÜ PEPLUM YELEK


Kış istekleri listemde ilk sırada yer alan kürklü peplum yeleğime kavuştum sonunda. Kumaşına da kesimine de bayıldım. Dolabımda en beğendiklerim arasında yerini aldı bile.





peplum yelek-sheinside / gömlek ve tayt-zara / çanta-sheinside
 bot-deichmann / çiçekli taç-ben yaptım / gözlük-sheinside

20 Aralık 2014 Cumartesi

KENDİN YAP-SİYAH GÜLLÜ TAÇ


Bundan birkaç ay önce H&M’ de buna benzer siyah çiçekli bir saç aksesuarı görüp beğenmiştim ve o zaman kararsız kalıp almadığıma sonradan pişman oldum. Malum Adana’da hala bir H&M mağazası bulunmadığından iş yine başa düştü. Geçen hafta kumaşçılarda gezerken bu siyah yaka güllerini de görünce hemen aklıma düştü ve bütün siyah gülleri topladım geldim. H&M’de gördüğüm tacın gülleri biraz daha aralıklıydı, ben daha sık kullanmak istedim ve sonuç tam da istediğim gibi oldu :)



Siz de evinizde var olan yapay çiçeklerden istediğiniz renk ve modelde çiçekli taçlar yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan siyah ince tel bir taç, altı tane siyah gül ve silikon tabancası. Yapıştırmaya ortadan başlayarak sağa ve sola eşit aralıklarla yerleştirmeye özen gösterin. Kuruduktan sonra tacınız kullanıma hazır.

17 Aralık 2014 Çarşamba

HAFTA SONU


Yaklaşık iki hafta önce eşim, yine bir görev sebebiyle şehir dışına gitmişti. Yakın mesafede olması sebebiyle hafta sonu gelebilmesi bizi çok mutlu etti. Ailece güzel bir hafta sonu geçirdik, serin de olsa yine açık havada yine yeşilliklerde… Bu hafta yine yalnızlığımızın ortasındayız ama hafta sonuna, kavuşmamıza az kaldı ki :)






kaban-sheinside / kot-stradivarius / ayakkabı-zara

16 Aralık 2014 Salı

KENDİN YAP-KEÇEDEN ÇAM AĞACI PEÇETELİK


Yeni yıl yaklaşırken kafamda oluşmaya başlayan fikirlerden biri de bu, keçeden çam ağacı peçetelikti ;) Malum Yeni Yıl dendiğinde aklımıza ilk gelen, özenle hazırlanmış muhteşem sofralar…Yeni yıl sofrasına da kırmızı bir şeyler fazlasıyla yakışmıyor mu sizce de?

13 Aralık 2014 Cumartesi

BORDO MAVİ






deri ceket-sheinside / kazak-oasap / gömlek-ipekyol / pantolon-stradivarius(yeni sezon) / çanta-koton / ayakkabı-stradivarius(yeni sezon)