20 Haziran 2014 Cuma

MİDYE TATLISI


Uzunca bir süredir denenmeyi bekleyen tarifler arasındaydı midye tatlısı, son zamanlarda beğendiğim tatlılar kategorisinde de en baştaki yerini aldı. Yapım aşamalarını detaylı olarak fotoğrafladım, denemenizi tavsiye ederim ;)


Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Un

Açarken kullanmak için; 2-3 kaşık nişasta
Üzeri için; 2 kaşık tereyağı
İç harcı için; iri dövülmüş ceviz

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu


Yapılışı
İlk önce şerbeti, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
Hamur için gerekli malzemeleri bir kaba alarak iyice yoğurun ve 15-20 dk. dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru yedi bezeye bölüp nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste koyup tek bir beze halinde (nişasta yardımıyla) oklavayla açıp büyütün.


Açtığımız yufkayı rulo şeklinde sarıp birer cm aralıklarla kesiyoruz. Kestiğimiz dilimleri merdane yardımıyla hafifçe açarak içine ceviz koyup kapatıyoruz.



Tatlılarımızı tepsiye dizip üzerine eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak tatlıya soğuk şerbetini döküp en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır.
Afiyetle…

Tarif için İnstagram’dan mutfaktayim_b’ ye teşekkürler…

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık uzun zamandır denemeyi düşündüğüm bi tarifdi güzel görünüyor:))

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, midye poğaça yaparım ama tatlıyı hala denemedim,tarifini mutlaka deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim ve sık sık yaptığım tatlılardan, paylaşımın için teşekkürler funda :)

    YanıtlaSil
  4. harikaaaaaaa, eline sağlıkkkk...

    YanıtlaSil