9 Nisan 2014 Çarşamba

KAHVALTI POĞAÇASI


Bugünkü kahvaltı menümüzde, mayasız olduğundan beklemeye gerek kalmadan, kolayca hazırlanabilen, yumuşacık ve oldukça pratik bir poğaça tarifi var.


MALZEMELER
-125 gr. (yarım paket) margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta beyazı (sarısı da üstüne)
-1 bardak yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-Un

İç harcı olarak kıymalı, patatesli, peynirli, zeytinli istediğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz.


YAPILIŞI
Bütün malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına aldıktan sonra azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada üzeri için ayırdığınız yumurta sarısına bir yemek kaşığı kadar süt ilave edip karıştırın. Düz bir tabağa da galeta unu dökün. Küçük parçalar koparıp elde açtığınız hamurun içine harcı koyarak kapatın, önce yumurta sarısına sonra galeta ununa batırdıktan sonra poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. (İsteğe göre poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu da serpebilirsiniz). 175 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Afiyetle…

3 yorum:

  1. O kadar güzel görünüyorlar ki tarifi not aldım :)
    Ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil
  2. kolay ve kahvaltı için çarçabuk çok güzel bir tarifmiş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil